Zo doen we dat bij HCY! Regel 8
15 Maart

Zo doen we dat bij HCY! Regel 8


Binnen HCY vinden we spelplezier, respect en sportiviteit de voornaamste aspecten van de hockeysport. Ongeacht of je in een selectieteam of breedteteam speelt. Een set van vaak ongeschreven ‘spelregels’ en afspraken ondersteunt de teams bij het nastreven hiervan.

Elke week lichten we zo’n spelregel van HCY kort toe.

Spelregel/afspraak 8: Blijf altijd positief en doe enthousiast mee met trainingen en wedstrijden.

Toelichting: We hebben veel waardering voor onze trainers, coaches en teammanagers en verwachten die ook van de spelers en de ouders. Zij stoppen er tijd en energie in om hun team iets te leren en te ondersteunen.

Een speler die loopt te ‘vervelen’ verpest het voor zijn/haar teamgenoten en de trainer.

Bij het structureel vaststellen van storend gedrag van spelers kan contact op worden genomen met de ouders, rechtstreeks of via de TC. Dit geldt ook voor negatief gedrag tijdens wedstrijden, zeker naar de tegenpartij of de scheidsrechters. Van de trainers/coaches verwachten wij dat ze tijdens de training of wedstrijd met hun aandacht bij het team zijn.

Van de ouders verwachten wij dat zij zich altijd positief en respectvol opstellen naar de trainer/coach, de teammanager en naar de spelers. In de wedstrijd ook naar de scheidsrechters. Aanmoedigen mag, maar positief.

Meer info op onze website of in dit document.