9. H1 Silvercup 2018 05.jpg 13. H1 Silvercup 2018 07.jpg 11. H1 Silvercup 2018 06.jpg 4. mb1kampioen2014.jpg 15. H1 Silvercup 2018 08.jpg 14. veld1.jpg 1. H1 Silvercup 2018 01.jpg 8. terrasmeubilair.jpg 6. esmeelooijen.jpg 2. Foto vlag.jpg 12. Hockeymeisje 02.jpg 3. H1 Silvercup 2018 03.jpg 10. Foto benen.jpg 7. Hockeymeisje 01.jpg 5. H1 Silvercup 2018 04.jpg
Handige links

Crowdfunding
Mobiele Tribune

Klik hier om te doneren
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Ledverlichting op HCY

19-9-2019


In het kader van de verduurzaming van onze club hebben wij de afgelopen tijd niet stil gezeten.
Diverse aanbieders zijn op bezoek geweest voor een offerte en ook sommige elftallen hebben de handen ineen geslagen om zich in te zetten voor een schone en duurzame club. Zie hiervoor onder andere het bericht van jongens C1 van afgelopen week.

En wij zijn daarin niet de enige. Aankomende zaterdag doet HGC mee aan de World Clean Up Day en hebben de bezoekende teams het verzoek gekregen om hun eigen bekers mee te nemen. Dit verzoek is ook aan onze meisjes C1 en jongens C3 gedaan die zaterdag de velden van HGC mogen betreden. 
Jullie zijn natuurlijk van harte uitgenodigd ook mee te doen aan de World Clean up Day. 
Kijk op de club, en natuurlijk ook op de weg er naar toe, of je zwerfvuil ziet liggen en ruim het op.

Dat er wat moet veranderen op de club is inmiddels overduidelijk. We kunnen en moeten bewuster omgaan met het milieu. De afgelopen tijd hebben wij met diverse partijen om de tafel gezeten om dit concreter te maken. Hierbij hebben wij diverse projecten uitgekozen waar wij ons voor gaan inzetten. 

Eén van de projecten die wij als eerste gaan aanpakken is de veldverlichting. Het doel is om de huidige veldverlichting op korte termijn te vervangen voor ledverlichting. Dit heeft een aantal voordelen op milieutechnisch gebied waaronder onder andere: 
-Minder strooilicht in de buurt
-Lager stroomverbruik/ reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen
-Minder uitstoot van warmte

Naast het bovenstaande zijn de kostenbesparing, de huidige subsidieregeling en het verbeteren van de huidige uitlichting van de velden, factoren die een snelle vervanging van de veldverlichting rechtvaardigen. De aanschaf van Ledverlichting zal een agendapunt worden op de aankomende ledenvergadering. 

Om dit op korte termijn te kunnen doen zijn wij nog op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor dit project. 
We zijn nog op zoek naar iemand die voor ons de subsidies kan aanvragen en de huidige leden van de projectgroep kan ondersteunen met het maken van de businesscase. 

Ook nodigen wij jullie uit om mee te denken over andere projecten die wij binnen de club kunnen oppakken. 
Meld het vooral als jullie denken dat wij ergens wat laten liggen op de het gebied van duurzaamheid. 

Interesse of tips? Stuur een mail naar [email protected]

Met sportieve groet,

Friso Sybrandy
Bestuurslid Accommodatie