jongensb1.jpg hagel.jpg mb1kampioen2014.jpg sakemetjb1.jpg esmeelooijen.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg wkveld.jpg rijp.jpg image.jpg veld1.jpg jongstejeugdcopy.jpg terrasmeubilair.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Hoge opkomst voorlichtingsavond nieuwe regels

5-9-2019


Beste leden en ouders van leden,

Op dinsdagavond 3 september is er een voorlichtingsavond geweest voor alle leden en ouders van leden waarin de nieuwe spelregels zijn uitgeleged. Er was een hoge opkomst dus dank aan alle mensen die op deze korte termijn aanwezig konden zijn.

Voor de mensen die niet aanwezig waren kan de ppt van deze sessie achter de login worden gevonden. Mochten er vragen zijn omtrent de nieuwe regels neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie of spreek een ervaren scheidsrechter aan, wij en zij helpen je graag!

Beknopt de belangrijkste regels op een rij:
  1. Alle 11-tallen spelen in 4 kwarten van 17.5 minuut.
  2. De uitslag van de verdedigende partij na een strafcorner mag met masker op (geen selfpass)
  3. Wanneer een aanvaller bij een strafcorner te vroeg inloopt moet de aangever van die corner naar de middenlijn, dus niet se speler die te vroeg in liep.
  4. De uitspeelcorner (na het laatste fluit signaal) is net als een gewone corner afgelopen als er een overtreding is gemaakt door de aanvallende partij of als de bal buiten de stippenlijn is geweest. De regel dat deze corner afgelopen is als de bal een 2e keer buiten de cirkel komt is komen te vervallen. 
  5. Bij een vrije slag voor de verdediging, in hun cirkel, mag de bal overal in de cirkel worden uitgenomen.
  6. Er is geen vliegende keeper meer. Dit betekent dat het team OF speelt met 10 veldspelers en een keeper OF 11 veldspelers. Bij een strafcorner mag er geen bescherme kleding van een keeper worden aangetrokken als er word gespeeld met 11 veldspelers. Bij een strafbal mag de keeper wel weer in het goal gaan staan als er met 11 veldspelers word gespeeld.
  7. Tegenstanders moeten altijd 5 meter afstand nemen bij een vrije slag, OOK in de cirkel. Wanneer de bal op 1 meter van de cirkelrand mag worden genomen moeten iedereen op 5 meter gaan staan. Uitzondering hierop is dat als de speler direct gaat lopen en de verdediger geen tijd heeft om weg te lopen, dan mag er worden geschaduwd BINNEN de cirkel.
Alle nieuwe regels worden uitgelegd door bondsscheidsrechter Coen van Bunge in dit filmpje.

Wij wensen iedereen veel succes komend seizoen en heel veel plezier op en langs het hockeyveld!

Met vriendelijke groet,
De scheidsrechterscommissie van HCY


Gerelateerd nieuws