In Memoriam Mark Laponder
16 September

In Memoriam Mark Laponder

Vandaag ontvingen wij het intens verdrietige bericht dat Mark Laponder is overleden.

Mark was een vertrouwd gezicht op onze club. Hij was HCY-lid vanaf 2008 en heeft altijd gespeeld in Trim 3. Ook heeft hij een aantal jaren zaalhockey gespeeld met de veteranen en is hij een paar jaar coach van het team van zijn zoon en van zijn dochter geweest.

HCY heeft veel waardering voor Mark. Mark heeft veel voor de club betekend en in het bijzonder voor de trimhockey. Vanaf 2018 heeft hij de donderdagtrimmers getraind en Trim 6 onder zijn vleugels genomen als trainer/coach. Hij had, naast zijn onvermoeibare drive om het team hockey technisch te verbeteren, veel aandacht voor een intensieve warming-up. De 10, 20, 60, 80, 100% shuttle runs zijn bekend en berucht bij iedereen. Mark heeft jarenlang voor veel HCY-ers gezorgd voor het sportiefste en gezelligste avondje van de week.

In februari dit jaar kreeg Mark het bericht dat hij ernstig ziek was. Op 7 april hebben de trimmers een speciale toernooi-avond georganiseerd om hem een hart onder de riem te steken. Op deze avond hebben alle trimteams een videoboodschap ingesproken voor hem. Mark is op deze avond als Held van HCY benoemd en toegevoegd aan onze eregalerij. Zo is hij voor altijd verbonden aan HCY.

Mark had op deze speciale avond een boodschap voor ons allemaal:

'Het leven is maar kort, dat zie je en ik wil jullie allemaal vragen: blijf genieten van het leven, met jullie gezin en met je geliefden, want ik ga dat met mijn vrouw en mijn kinderen ook doen.'

Wij wensen zijn vrouw Tatjana en kinderen Soraya en Brian veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd.

Het bestuur van HCY

Patricia, Roy, Franca, Jasper, Maartje, Jeroen en Edith

Uit eerbetoon aan Mark zullen komende zondag 18 september de thuisspelende seniorenteams voorafgaand aan hun wedstrijd 1 minuut stil zijn. Daarnaast zullen de trimmers op donderdag 22 september voorafgaand aan de trimclinic 1 minuut stil zijn ter nagedachtenis aan Mark. Op beide dagen zal er in het clubhuis een condoleanceboek aanwezig zijn.