image.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG jongensb1.jpg wkveld.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg esmeelooijen.jpg terrasmeubilair.jpg jongstejeugdcopy.jpg mb1kampioen2014.jpg veld1.jpg sakemetjb1.jpg
Handige links
Verslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties
Webcam
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Bestuur

Het nieuwe bestuur stelt zichzelf voor!

Beste leden, ouders en vrijwilligers van HCY,

Samen met mijn mede bestuursleden heb ik de uitdagende taak aangenomen om de ambities van onze mooie hockeyclub HC Ypenburg waar te maken. Deze ambities hebben we de afgelopen ALV al gedeeld, en spreek ik graag nogmaals uit:

"HCY wil een club zijn waar iedereen op zijn of haar niveau met plezier kan hockeyen. Waar je zo goed mogelijk kan presteren en waar je met je vrienden en vriendinnen samen in een team kunt spelen. Waar je op elk niveau goede training krijgt. HCY wil een club zijn waar iedereen zich veilig en thuis voelt. Een club die gastvrijheid uitstraalt en waar mensen met respect, op een sportieve manier met elkaar omgaan.

HCY is een club voor en door de leden.”

Een korte toelichting. Allereerst vinden wij dat prestatie en recreatie hand in hand moeten kunnen gaan. HCY moet een thuis zijn voor iedereen die wil presteren, en/of gewoon met vriendjes of vriendinnetjes in een team wil spelen. En daarbij verdient iedereen een goede, passende training. Dit geldt voor jong en oud, dus ook "de zondag” heeft onze aandacht! Belangrijk daarin zijn het technisch kader, vrijwillige inspanning en de financiële huishouding. HCY is nu een financieel gezonde vereniging en dat willen we zo houden. We gaan actief investeren in (het opleiden van) eigen trainers en willen gebruik blijven maken van actieve en betrokken ouders. Een programma voor "train-the-trainers” en "instruct-the-parents” is dus een van onze prioriteiten.

Wat wij ook belangrijk vinden: HCY is een club waar je graag komt. Wij willen de komende periode ook investeren in onze accommodatie. Meer doen met ons clubhuis en onze velden. Er komt een evenementenkalender waarin allerlei activiteiten worden opgenomen. Activiteiten voor de leden (zoals feesten en toernooien), maar ook activiteiten door de leden (bv. samen met de kluscommissie verbeteringen aanbrengen aan ons complex).

Maar het allerbelangrijkste zijn jullie, onze leden en ouders van onze leden. Veel van jullie doen al iets voor de club en daar zijn wij blij mee en trots op! Maar er is nog veel te doen, dan zien wij allemaal. Meld je aan!

Ook voor "eenmalige projecten” kunnen wij nog veel vrijwilligers gebruiken. Vrijwilligers zijn de motor van de club; we koesteren onze vrijwilligers en hebben respect voor het vele werk dat zij verrichten. Bestuur, commissieleden, trainers, coaches, bardienst: iedereen draagt een steentje bij en doet dat met de beste intenties. En als er een keer iets niet goed gaat, dan steken wij de handen uit de mouwen om hen te helpen de dingen te verbeteren. In plaats van elkaar wijzen op fouten die worden gemaakt. Dat zien wij allemaal wel gebeuren!

Dat dit niet van vandaag op morgen gebeurt, daar zijn wij ons als bestuur van bewust. Wij werken aan een meerjarenplan, en gaan ons de komende jaren richten op de uitvoering van dat plan. Dat betekent ook dat niet al onze wensen en ambities het eerste jaar al uitgevoerd kunnen worden.

Samen met jullie gaat het ons lukken om de door iedereen gewenste stappen te zetten, en bouwen wij verder aan deze prachtige club. Ik vraag daarbij jullie geduld, én inzet!


En wie zijn wij dan?


Jean Olthof foto

 

Mijn naam is Jean Olthof, en ik heb drie dochters hockeyen op HCY. Robin in de MB1, Renée in MC2 en Sara in MD2. Ik heb veel sporten actief beoefend, maar met drie dochters en een actief bestuursleven, komt dat er (bijna) niet meer van. 

Mijn ambitie is om in Ypenburg een mooie hockeyvereniging te hebben, waar iedereen vol trots lid van is, maar vooral blijft! Een vereniging met een brede schare trouwe supporters en veel teams op de zondag. Met tradities als het Circus toernooi voor de F, de "sleepover” voor de E, en natuurlijk een thé dansant op de zondag. Maar dat mogen er veel meer worden. Een vereniging waar jeugdleden worden getraind door hun "voorbeelden” uit de Heren 1, Dames 1, JA1 en MA1 etc., en waar het vanzelfsprekend is dat wij onze fietsen op de juiste plek parkeren.

Een vereniging waar iedereen met plezier naar de training komt, omdat je goed en op niveau training krijgt, en waar veel leden en vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken om onze gezamenlijke ambities waar te maken. Waar we respectvol met elkaar om gaan, omdat we weten waar het om gaat: samen moeten we het doen, alleen kan niemand het...

Tom van Poecke

Mijn naam is Tom van Poecke en ik ben in 1967 uit de Zeeuws-Vlaamse klei getrokken. Opgegroeid met de beginselen van goed leven en de zee was nooit ver weg. Bij ons in het dorp kon je alleen voetballen en op dansles, dus voor mij geen hockey. Na wat omzwervingen ben ik met Karin in Den Haag terechtgekomen. Eerst in het centrum, naast Greve, later in De Bras. Karin en ik hebben twee dochters. Ellemiek speelt in D6 en Robine in C4. Wij vinden HCY een leuke club. De meiden hebben plezier in het spel en vermaken zich met hun vriendinnen. Na de wedstrijd een ijsje of een tosti en wij met de ouders en een biertje in het zonnetje op het terras. Mooi toch, dat zo’n club bestaat? En dat er vrijwilligers zijn die zorgen dat het een mooie club blijft. Daar doe ik graag aan mee. Voor en door de leden! Dus heb je vragen of wil je kijken of je iets kunt bijdragen, aarzel niet en stuur mij een berichtje naar [email protected]

 

Sjoerd Westdijk foto

Mijn naam is Sjoerd Westdijk en ik ben 37 jaar geleden geboren in Den Haag. In het dagelijks leven ben ik Data Governance Specialist op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht. Ik ben opgegroeid in de wijk Segbroek en op de middelbare school (Dalton Den Haag) heb ik mijn vrouw Maaike leren kennen. We zijn in 2003 gaan samenwonen in Nootdorp waar we, na één keer te zijn verhuisd, nog steeds wonen. Inmiddels hebben we drie kinderen; Daan (8 jaar), Cas (5 jaar) en Roos (1 jaar). Daan speelt in de JE4 en hij vindt hockey erg leuk.

Als penningmeester streef ik naar een solide en gezonde financiële en administratieve organisatie. Ik heb een fascinatie voor cijfers en data, en ik vind het zeer uitdagend om processen zo efficiënt en transparant mogelijk in te richten. Daarnaast moet ik als penningmeester zorgdragen dat we als vereniging geen onverantwoorde (financiële) risico’s nemen c.q. lopen en dat het geld van de leden zo goed mogelijk wordt besteed. De sportieve doelstellingen van de vereniging moeten daar uiteraard leidend in zijn.

Ik hoop in dit nieuwe bestuur een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de sportieve doelstellingen van onze mooie vereniging. Hier zal ik mij 100% voor inzetten en ik heb er veel zin in!

 

Michiel Rap foto

Met mijn wieg in het hoge noorden zie ik als Michiel Rap in 1972 het licht in Groningen. Na het eerste gedeelte van mijn jeugd op de tennisbaan te hebben doorgebracht, ben ik op de middelbare school gaan hockeyen. en heb dit volgehouden tot aan de dag van vandaag, zelfs toen ik mijn opleiding volgde aan de hotelschool in Scheveningen. Het is diezelfde hotelschool waar ik in mijn laatste jaar aan mijn toenmalige vriendinnetje Amber vroeg of zij met mij naar de USA wil verhuizen. Nu, na 5 jaar Amerika en 6 jaar London zijn Amber (inmiddels mijn vrouw) en ik met onze twee jongens, alweer 6 jaar terug in het Haagsche. Het hockeyen doe ik sinds we terug zijn op HCY en dit is dan ook een van mijn favoriete bezigheden. Onze jongens Oliver (10) en Floris (8) spelen ook op de club in res. JD4 en JE4 en zelf speel ik als keeper in Trim 1, en de H2 (zaal) en als veldspeler in de Vet B. Naast de sport heb ik ook een grote passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft en voor muziek. Maken, luisteren, spelen, ook hier de gehele breedte.

Via de functie van materiaalcommissaris, de coach van een Jongens F en E team, trainer van een JD team en bestuurslid accommodatie binnen van het vorige bestuur, wil ik mij ook dit keer weer inzetten voor onze club. Als bestuurslid van het huidige bestuur, verantwoordelijk voor de exploitatie en accommodatie, wil ik werken aan de sociale kanten van de vereniging en ik zou graag met alle leden de positieve "vibe" en de goede sfeer in het clubhuis en rondom de velden voortzetten. Ik nodig jullie allen uit om mij via mail, telefoon of op de club te laten weten waar we met z'n allen nog meer naar kunnen kijken om onze doelstelling "Voor en Door" de leden te behalen. Samen zetten we onze schouders eronder om de continuïteit van de club te borgen en onszelf en onze kinderen dezelfde hockeyvreugd te geven en gunnen die velen van ons inmiddels vele jaren hebben.


Remco Landman foto

Mijn naam is Remco Landman, ik ben 44 jaar en heb drie hockeyende kinderen en mijn vrouw doet aan trim hockey. Ik ben geboren en getogen Hagenaar. Mijn hele leven postcode 2517 gehad, tot wij 9 jaar geleden in "Biesland” gingen wonen, achter het hockeyveld. Onze oudste dochter toen 4 jaar direct ingeschreven bij HCY. Helaas was er nog lang geen plek voor haar. Maar gelukkig kwam toen het initiatief van een aantal clubs in de regio om ZoJeCo op te starten, dat betekenende dat zij toch op haar zevende kon gaan hockeyen maar dan de zondagcompetitie. Dit was voor mij de eerste kennismaking met hockey. Ik heb mij vanaf toen ingezet als coach en doe ik nu nog steeds, zij zit inmiddels in de MC4. Voor de jongens is de start van hockey iets makkelijker geweest aangezien de wachtrijen voor jongens veel minder lang is. Zij zitten inmiddels in de JD4 en de JE4.

Ook ben ik inmiddels gestrikt voor de feest en de clubhuiscommissie. Ik vind het leuk om mij in te zetten voor een club midden in de wijk waar wij met het hele gezin graag komen.

In het dagelijkse leven heb ik een architectenbureau en heb ik veel te maken met gebouwen en hun gebruikers en zit ik regelmatig met de gemeente om de tafel. Hierdoor ben ik gevraagd om deel te nemen aan het bestuur, zodat ik mijn ervaring in kan zetten voor de club. Ik ga mijn best doen om er iets moois uit te halen en wij met elkaar optimaal gebruik kunnen maken van de faciliteiten en middelen die wij hebben.


Rob van Stigtfoto

Ook ik wil mij aan jullie voorstellen. Mijn naam is Rob van Stigt, 47 jaar en in het dagelijks leven werkzaam bij de Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V. Ik ben geboren in Delft, maar opgegroeid in Ede en sinds 1988 woon ik in Den Haag. In mijn jeugd heb ik verschillende sporten beoefend, waaronder voetbal, honkbal en hockey. Teamsporten dus, want dat vind ik het leukst. Tegenwoordig speel ik geen wedstrijden meer. Het weekend bestaat nu uit wedstrijden kijken, coachen en fluiten, bij HCY op zaterdag en op zondag bij Wilhelmus, waar ik ook lid ben van de club en van Zondag 6.

Ik ben getrouwd met Sandra en samen hebben we twee dochters. Lisette is 15 jaar en speelt in MB4 en Flore is 12 en speelt in MC3. Zelf ben ik ook nog coach en een van de trainers van MB4, een heel gezellig team met leuke en gezellige ouders.

Als bestuurslid verwacht ik een leuke tijd om samen met de andere bestuursleden en jullie allemaal verder te bouwen aan deze mooie club.


Hans Oeij foto

Mijn naam is Hans Oeij en ik ben 50 jaar geleden geboren in Rotterdam. Ik vind mijzelf geen echte Rotterdammer, immers ik heb er amper 2 jaar gewoond. Tegelijkertijd hou ik er wel van om zaken op te pakken, heb ik toch een zwak voor Feijenoord en is er een band met Rotterdam die ik niet goed kan beschrijven. Mijn vrouw Judy komt zelf uit Roosendaal en je raadt het al, die moet eigenlijk helemaal niks van Rotterdam hebben. Dan is het compromis wel duidelijk, je gaat in het mooie Ypenburg wonen. Wij hebben twee kinderen; Carmen is 15 en speelt in de MB1 en Kyan is 12 en speelt in de JC1. Jammer genoeg is Carmen zwaar geblesseerd geraakt in een oefenwedstrijd op veld 1 en ik ondersteun absoluut de prioriteit om samen met de gemeente naar de situatie van veld 1 te kijken. Overdag ben ik programmamanager bij Verdonck, Klooster & Associates, een advies en programma management bureau in Zoetermeer.

Ik heb al diverse rollen binnen HC Ypenburg mogen vervullen (trainer JJ, coach, teammanager, lijncoördinator, lid TC, zaalcommissaris, Hockey Academy beheerder) en na mijn benoeming mag ik dus nu mijn tijd besteden aan de mooie rol van Bestuurslid Hockey Technische Zaken. Ik ga mij - samen met de andere bestuursleden - ontfermen over het hart van de vereniging namelijk hockey! In de afgelopen jaren heb ik dus mijn bijdrage mogen leveren aan onze explosief gegroeide club. Daarbij zijn een aantal zaken onvoldoende meegegroeid; de behoefte naar meer organisatie en structuur, de vastlegging van zaken als opleidingsplannen en jaarplanningen, de duiding van taken van coaches, trainers en teammanager. Ik noem er maar een paar. Ik zag dat de organisatie niet in de pas liep met de grootte van de club en de behoefte van de leden. En dat is mijn drijfveer om mijn bijdrage te leveren aan onze club.

Ik zou graag zien dat we een club zijn voor en door de leden, met een goed opgeleid technisch kader, met een herkenbare speelwijze waarbij we vanaf de Jongste Jeugd in worden opgeleid. Een HC Ypenburg waarbij prestatie en breedte hand in hand gaan en waar je met veel plezier naar toekomt om uitdagende trainingen te krijgen en een mooi potje hockey te kijken. Ik ga er alles aan doen om deze ambitie waar te maken. En daar is alle hulp bij welkom. Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn verhaal en wil je een actieve bijdrage leveren, schiet mij aan op de club.

 

(red.161019)