Pannencompetitie

Pannencompetitie

De Pannencompetitie is een 5 tegen 5 competitie voor: trimmers, dames, heren, veteranen, veterinnen, jeugd boven de 17 jaar en andere liefhebbers.Bij de indeling wordt rekening gehouden met de sterkte van de teams. Aan het eind van iedere avond wordt de wisselbeker, in de vorm van een pan, uitgereikt aan de dagwinnaar. Deze beker moet de week daarop weer worden meegenomen. Aan het eind van de competitie wordt de beker uitgereikt aan het team met de meeste dagoverwinningen.

Aarzel niet en schrijf je in!

Algemene regels

 1. Een veldteam bestaat uit vijf spelers, waarvan geen keeper
 2. Een veldteam bestaat uit minimaal twee vrouwen (slechts in overleg mag hier, in het uiterste geval, van worden afgeweken)
 3. Het is toegestaan gastspelers ter vervanging in te zetten wanneer je een team niet vol krijgt.
 4. Er wordt gespeeld op een kwart veld
 5. Een wedstrijd duurt 20 a 25 minuten
 6. Slaan is niet toegestaan (flatsen wel)
 7. Scoren mag vanaf de tien-meterlijn
 8. Bij overtredingen of bal buiten de lijnen binnen de 10-meterlijn moet de bal eerst buiten de 10-meterlijn gespeeld worden voordat er op goal afgerond mag worden (bal tegen de buis is uit)
 9. Tegenstanders bewaren 5 meter afstand ten opzichte van de bal bij het nemen van vrije slagen
 10. In het geval van een grove, opzettelijke overtreding binnen de 10-meterlijn kan er een langeafstandsstrafbal worden toegekend. Aanvallende speler pusht de bal vanaf de middenlijn op een leeg doel.
 11. Niet spelende teams leveren een scheidsrechter wanneer dat nodig is.

 

Mild-competitie

 • De ondergrens is 30 jaar. (slechts in overleg mag hier, in het uiterste geval, van worden afgeweken)
 • De bal mag niet hoog worden gespeeld.
 • De bal mag niet hoog in het doel.

 

Spicy-competitie

 • De ondergrens is 17 jaar. (slechts in overleg mag hier, in het uiterste geval, van worden afgeweken)
 • Er wordt gespeeld op een kwart veld
 • De bal mag niet hoger dan 15 cm worden gespeeld. Een lift over de stick is dus toegestaan.
 • De bal mag hoog in het doel zolang het onder kniehoogte is.

 

Speeldata

De speeldata voor de pannencompetitie 2022 zijn maandag 13, 20, 27 juni en 4 juli vanaf 20:00 uur op de velden van HC Ypenburg.

 

Speelschema en stand

Bekijk hier het speelschema en de stand 


Overige informatie

Bijdrage hele competitie: 70,00 euro per team Meer personen in het team? Dan komt er 10,00 euro per persoon bij. Het bedrag dient door de teamcaptain (contactpersoon) voor het eerste fluitsignaal te worden voldaan. Dat kan via rekeningnummer: NL68 ABNA 0488 9929 23 onder vermelding van teamnaam.

Op de speelavonden wordt iedereen rond 20:00 in het clubhuis verwacht voor koffie en eventuele mededelingen. Rond 20:15 starten de eerste wedstrijden en om ongeveer 22:00 is de laatste wedstrijd afgelopen. Daarna start de borrel.

Op een avond speel je, afhankelijk van de grootte van de poule twee of drie wedstrijden van respectievelijk 25 of 20 minuten.

Een team inschrijven kan door als teamleider een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in deze mail de naam van het team, de namen van de leden uit het team (minimaal 7) en de naam plus contactgegevens (telefoonnummer en e-mail) van de teamleider.

Voor vragen of contact mailen naar: [email protected]