Kleding- en teamsponsoring

Kleding- en teamsponsoring

HCY wil dat de club herkenbaar naar buiten treedt en dat de kleding van teams dan ook eenduidig is. Sponsoren hebben de mogelijkheid om hockeyattributen zoals trainingspakken of wedstrijdshirts aan een elftal ter beschikking te stellen en deze te voorzien van een bedrijfsnaam en/of -logo van een sponsor. Aan de sponsoring van een team van HCY zijn regels verbonden. HCY is eigenaar van het beeld- en woordmerk. Het gebruik van naam en logo van de club is alleen toegestaan met toestemming van de Sponsorcommissie, en op artikelen die gekocht zijn bij Sport2000 en die (bij voorkeur) uit de Osaka-kledinglijn komen.

De mogelijkheden voor teamsponsoring in het kort:

Sponsoring met gebruik van HCY-logo en sponsoruiting

Het doel van deze sponsoring is dat het team zich buiten het veld als eenheid presenteert, waarbij de sponsor(s) gebruik maakt/maken van de mogelijkheid om hun bedrijf onder de aandacht te brengen van team, ouders, leden en bezoekers. Bij deze vorm van sponsoring kan gedacht worden aan trainingspakken, sporttassen, sweaters, hoodies, vesten, wedstrijdshirts e.d.

De kledingkeuze is vrij uit de kledinglijnen van Osaka HCY (verkrijgbaar bij Sport2000). De sponsoring dient vooraf gemeld te worden aan de sponsorcommissie  [email protected]. De sponsor draagt de kosten van de kleding inclusief de gewenste bedrukking. De bedrukking van de sponsoruiting(en) wordt afgestemd met de sponsorcommissie. De sponsor stelt jaarlijks met de sponsorcommissie vast welk team(s) de kleding zal dragen.

Teamsponsoring van kleding, voorzien van merk- of bedrijfslogo’s, is alleen mogelijk indien de sponsor ook een sponsorbijdrage afdraagt aan de vereniging. Deze bijkomende kosten zijn voor commerciële uitingen op alle artikelen m.u.v. het wedstrijdshirt (thuis) van junioren en senioren waarop geen (extra) sponsoring mogelijk is en zijn per sponsor en per seizoen. Als de sponsor al bord- of kassaschermsponsor is, dan is geen afdracht aan de vereniging verplicht. Voor sponsoring van het wedstrijdshirt geldt een andere clubafdracht. Neem hiervoor contact op met de sponsorcommissie via, [email protected].

Bijdrage aan HCY per teamsponsor (bedragen zijn excl. BTW):*
• 1 sponsor 1 team: 200 euro
• 2 sponsoren 1 team: iedere sponsor 175 euro
• 3 sponsoren 1 team: iedere sponsor 150 euro
• 4 sponsoren 1 team: iedere sponsor 125 euro.

*N.b. voor seizoen 2021-2022 is er een verlaagd tarief. Er geldt een eenmalige bijdrage van maximaal 100 euro excl. BTW per sponsor per team.

Sponsoring met gebruik van HCY-logo, maar zonder sponsoruiting

Het doel van deze sponsoring is dat het team zich buiten het veld als eenheid presenteert. Bij deze vorm van sponsoring kan gedacht worden aan trainingspakken, sporttassen, sweaters, hoodies, vesten, e.d.

De kledingkeuze is vrij uit de kledinglijnen van Osaka HCY (verkrijgbaar bij Sport2000). De sponsoring dient vooraf gemeld te worden aan de sponsorcommissie  [email protected]. De sponsor draagt de kosten van de kleding, inclusief de gewenste bedrukking.

Textielbedrukking

HCY heeft voor textielbedrukking een goede samenwerking met Sport2000 en Meere. Kostenindicatie voor een teamopdruk op achterzijde of voorzijde kledingstuk kan worden opgevraagd via Sport2000 Nootdorp. Tevens kan worden gekozen voor opdruk met voor- of achternaam van de spelers op het kledingstuk. De kosten van bedrukking worden door opdrachtgever afgerekend met Sport2000. De kosten van sponsoring worden door de vereniging in rekening gebracht bij de sponsor(en).

NB. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW