hagel.jpg mb1kampioen2014.jpg jongensb1.jpg jongstejeugdcopy.jpg wkveld.jpg veld1.jpg sakemetjb1.jpg esmeelooijen.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg IMG_0963 - Version 2.JPG rijp.jpg image.jpg terrasmeubilair.jpg
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Arbitragebeleid

Zonder scheidsrechters géén hockeywedstrijden!

Het is binnen HCY (zoals bij elke hockeyclub) daarom voor alle leden verplicht om vanaf de B-leeftijd je clubscheidsrechterskaart (C-kaart) te halen en om wedstrijden te fluiten. Hoe meer scheidsrechters er zijn, hoe minder vaak iedereen ingedeeld hoeft te worden om een wedstrijd te fluiten. Zo kunnen we de ‘belasting’ onderling ook een beetje spreiden. Tot je je kaart hebt zal je als jeugdspeler (vanaf de C-leeftijd) ook worden ingedeeld om te fluiten, maar dan voor de wedstrijden van de zes- en achttallen in plaats van de elftallen.

Als 2ejaars C-speler zul je na de winterstop ook om de beurt wedstrijden van de Jongste Jeugd  gaan fluiten om ervaring op te doen. In eerste instantie worden ook de A/B-jeugdleden die nog geen kaart hebben ingedeeld als spelleider bij de Jongste Jeugd.

Als A/B-speler word je in principe ingedeeld bij wedstrijden van teams uit twee lijnen lager. Speel je zelf in de B, dan word je ingedeeld om te fluiten in de D-lijn.

Wedstrijden van de A en B-jeugd (en sommige wedstrijden van de C-jeugd) worden in principe geleid door volwassen C-kaarthouders. Dat kunnen ouders zijn, maar ook seniorleden en vrijwilligers.

Omdat in de zaalcompetittie elk team zelf voor een scheidsrechter dient te zorgen worden ouders nadrukkelijk aangemoedigd hun C-kaart te halen. De richtlijn is dat per jeugdteam (A t/m D) tenminste vier ouders in het bezit zijn van een C-kaart.