Sportiviteit en Respect op het Hockeyveld: Een oproep aan spelers, ouders en publiek.
15 Mei

Sportiviteit en Respect op het Hockeyveld: Een oproep aan spelers, ouders en publiek.

Met de laatste speelweekenden van het hockeyseizoen voor de deur, is dit het perfecte moment om nog eens extra aandacht te vestigen op een belangrijk onderwerp: sportiviteit en respect op en rond het hockeyveld. Hockey is een prachtige sport die niet alleen fysieke vaardigheid en teamwerk bevordert, maar ook unieke kansen biedt om te leren hoe we op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan. Laten we er samen voor zorgen dat we het seizoen positief afsluiten.

Aan de spelers

Als speler ben je het hart van de wedstrijd. Jouw acties op het veld spreken luider dan woorden. Sportief gedrag zoals het helpen van een gevallen tegenstander, sorry zeggen als je iemand onbedoeld pijn hebt gedaan, het respecteren van de scheidsrechter, en het geven van een compliment aan een medespeler of tegenstander, toont karakter en respect voor het spel. Dit zijn de momenten waarop jij het verschil kan maken. 

Elke wedstrijd is een kans om te laten zien dat je groot kunt zijn, als je wint en ook als je verliest. Door respect te tonen voor je tegenstanders, teamgenoten en coaches, help je een positieve sportcultuur te creëren op onze club waar iedereen van profiteert.

Aan de ouders 

Als ouder langs de zijlijn speel je een cruciale rol in de sportervaring van je kind. Jouw gedrag heeft direct invloed op hoe jouw kind zich opstelt tegenover teamgenoten, tegenstanders, en scheidsrechters. Aanmoedigen is geweldig, het is belangrijk om dit op een positieve en respectvolle manier te doen. Het gaat er niet alleen om dat je kind wint, maar dat ze iets waardevols leren over respect, samenwerking en gezonde emoties.

Wees het sportieve en respectvolle voorbeeld van hoe jij wil dat jouw kind zich laat zien op het hockeyveld. Vermijd kritiek op scheidsrechters of tegenstanders en focus op het aanmoedigen van goed spel en inspanningen, ongeacht de uitkomst. Onthoud dat kinderen je observeren en jouw gedrag imiteren. Ze doen niet wat je zegt maar wat je doet.

Laten we het samen leuk houden

De laatste weken van het hockeyseizoen kunnen emotioneel en intens zijn. Laten we deze tijd gebruiken om de waarden van sportiviteit en respect te versterken. Als reminder een paar tips om het samen leuk te houden:
  • Wees positief: Zowel in woorden als in aanmoediging, laat je van je beste kant zien.
  • Respecteer de regels: Laat zien dat je de regels van het spel respecteert door zelfdiscipline te tonen.
  • Ondersteun alle spelers: Moedig niet alleen je eigen kind aan, maar ook hun teamgenoten en zelfs de tegenstanders.
  • Waardeer de scheidsrechters: Zij maken het spel mogelijk en verdienen ons respect, ook als we het niet eens zijn met hun beslissingen.
Op onze club hebben we de kracht om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat iedereen, spelers en ouders, van de sport geniet en waardevolle lessen leert die niet alleen op maar ook buiten het veld nuttig zijn. Laten we het hockeyseizoen afsluiten op een manier die ons allemaal trots maakt. Laten we het samen leuk houden. Sportiviteit en respect zijn de echte overwinningen.