HCY HEREN 1 STUNT TEGEN EERSTEKLASSER OMMOORD IN SILVERCUP
23 November

Onder het toeziend oog van veel toeschouwers speelden vrijdagavond de Heren van Ypenburg in de vijfde ronde van de Silvercup thuis tegen Ommoord.

Ommoord speelt in de competitie twee klassen hoger dan HC Ypenburg. De Heren van HCY maakten het de tegenstander lastig door telkens een voorsprong te nemen op Ommoord. De wedstrijd begon gelijk fel, waarbij Ommoord het eerste kwart aan de sterkere kant was. Echter was onze H1 de ploeg die het scorebord opende vanuit een strafcorner.

Niet veel later was het Ommoord die de gelijkmaker vond. Even leek het uit te monden in een shoot-out door gelijkstand 2-2. Maar in de vierde kwart stoomden de Heren weergaloos door naar de cirkel van de tegenstander. De voorsprong werd groter en een overwinning was binnen handbereik. Het werd 3-2 en even later 4-2. Ommoord zette alles op alles en daardoor nam de druk op het goal van HCY steeds meer toe, maar de verdediging hield goed stand.

Met nog 5 minuten te spelen en een gewisselde keeper bij Ommoord was het Bas die op een leeg doel af stormde, totdat de Pepe van Ommoord het slim leek om hem onderuit te schoffelen. Helaas moest Bas een bezoek geven aan het ziekenhuis met een schouder uit de kom en zal hij tot de winterstop in ieder geval niet meer kunnen hockeyen. Wij wensen hem veel sterkte! De meer dan terechte strafbal werd benut en zo sloten onze Heren deze geweldige wedstrijd af met een 5-2 winst!!

De vele toeschouwers zagen een spannende wedstrijd en konden daarna genieten van de afterparty in het clubhuis.

SAVE THE DATE: volgende ronde Silvercup zal plaatsvinden op 17 maart 2023. Tot dan!

Babette van der Wijst heeft een mooie fotoreportage gemaakt van de wedstrijd.