Statiegeld op petflesjes
23 September

Statiegeld op petflesjesSinds 1 juli 2021 is statiegeld op kleine petflessen ingevoerd. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval te verminderen.

Flesjes waar je statiegeld voor betaalt, herken je aan het statiegeldlogo. Statiegeld kun je terugkrijgen door het flesje in te leveren, bijvoorbeeld bij de supermarkt.

Omdat wij op de club o.a. water en sportdrank in plastic flesjes verkopen, heeft dit impact voor onze vereniging. Wij zijn als sportlocatie niet verplicht om flessen in te nemen en/of statiegeld uit te betalen; sportlocaties vallen namelijk onder de vrijwillige innamepunten. Sportlocaties mogen wel als enige innamelocatie de statiegeld-opbrengst gebruiken ten gunste van de club, bijvoorbeeld om nieuwe trainingsmaterialen van te kopen.

Omdat wij als vereniging willen bijdragen aan de doelstelling van Statiegeld Nederland om 90% van de plastic flessen retour te halen uit de markt en zo het milieu te ontzien, is besloten dat HCY innamepunt wordt. Dit betekent dat je petflesjes in het clubhuis kunt inleveren.

We gaan als HCY echter geen statiegeld uitbetalen. We zijn als vereniging al sinds 2015 cashless en willen dat graag zo houden, daarnaast zou uitbetalen van statiegeld leiden tot extra drukte bij de bar op toch al drukke momenten.

Door je petflesjes bij HCY in te leveren, doneer je dus het statiegeld aan de vereniging. De opbrengst gaan we besteden aan investeringen waar iedereen plezier van heeft!

Indien je het statiegeld retour wilt, kan je er altijd voor kiezen om het flesje mee te nemen en het in te leveren op een plek waar wél statiegeld wordt uitbetaald. We verzoeken je in ieder geval dringend om petflesjes (ook zonder statiegeldlogo) niet meer bij het restafval weg te gooien, maar bij een innamepunt in te leveren.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Statiegeld Nederland.