mb1kampioen2014.jpg hagel.jpg veld1.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg image.jpg wkveld.jpg esmeelooijen.jpg rijp.jpg jongstejeugdcopy.jpg sakemetjb1.jpg terrasmeubilair.jpg jongensb1.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG
Handige links
Webcam
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Lid worden?

Lid worden?

Nieuwe leden zijn van harte welkom op Hockeyclub Ypenburg!

Inschrijfprocedure 

Aspirant jeugdleden kunnen zich inschrijven in de periode van 16 maart tot 1 mei. U kunt een jeugdlid inschrijven als het op de peildatum 1 oktober 6 jaar of ouder is. HC Ypenburg zal na het verstrijken van de opzegtermijn en na afloop van de inschrijfperiode, beide op 1 mei, bekijken hoeveel kinderen geplaatst kunnen worden.

Aanmelden als senior en trimlid kan gedurende het hele jaar.

U kunt zich hier inschrijven. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de ledenadministratie.

 Proeftraining

Het is mogelijk om een proeftraining te volgen alvorens u en of uw kind besluit lid te worden van HC Ypenburg. Indien u gebruik wilt maken van de proeftrainingen, dan dient u het aanmeldformulier in te vullen. Na het volgen van de proeftrainingen wordt er besloten door u en of uw kind, wel of niet lid te worden. Het proeflidmaatschap wordt dan omgezet in een definitief lidmaatschap.

De Jongste Jeugd

Ben je geboren tussen 1 oktober 2011 en 30 september 2012?
Dan word je een 1e jaars F-je.Deze jongens en meisjes zijn de jongste leden van onze hockeyclub. Alle F-jes starten in september 2018 allemaal tegelijk en trainen wekelijks een uur. Voor deze leeftijd is er genoeg plek.

Na de herfstvakantie starten we met de onderlinge competitie op zondagochtend om 9.30 uur. Na de voorjaarsvakantie starten we met de competitie op zaterdag in de regio.

Ben je geboren tussen 1 oktober 2010 en 30 september 2011?

Dan word je een 2e jaars F-je.Voor deze leeftijd zijn we op zoek naar meisjes.

Voor de jongens weten we nog niet of er meteen plek is in een team, dat hangt af van eventuele mutaties.Je kunt je altijd aanmelden tijdens de ‘aanmeldperiode’. Mocht er plek zijn voor jou, dan word je daarover persoonlijk geïnformeerd.

Ben je geboren tussen 1 oktober 2009 en 30 september 2010?
Dan word je een 1e jaars E-tje. Voor deze leeftijd zijn we op zoek naar jongens.

Voor de meisjes van deze leeftijd kunnen we niet beloven dat er meteen plek is. Je kunt je altijd aanmelden tijdens de ‘aanmeldperiode’. Mocht er plek zijn voor jou, dan word je daarover persoonlijk geïnformeerd.

Ben je geboren tussen 1 oktober 2008 en 30 september 2009? 

Dan word je een 2e jaars E-tje. Voor deze leeftijd zijn we op zoek naar jongens.

Voor de meisjes van deze leeftijd kunnen we niet beloven dat er meteen plek is. Je kunt je altijd aanmelden tijdens de ‘aanmeldperiode’. Mocht er plek zijn voor jou, dan word je daarover persoonlijk geïnformeerd.


Plaatsingsbeleid Jongste Jeugd:

In de leeftijdscategorie van de Jongste Jeugd, geboren tussen 1 oktober 2008 en 30 september 2012, wordt op basis van het lidmaatschap van een gezinslid voorrang verleend op de concept plaatsingslijst.

Bij plaatsing geldt de volgorde:

A. Broertjes/zusjes/ouders van reeds spelende leden
B. Aspirant-leden zonder gezinsleden die lid zijn, wonende in doelgebied (Ypenburg, Leidschenveen en Nootdorp)
C. Overige aspirant-leden

 

Plaatsingsbeleid Jeugd:

In de leeftijdscategorie van de Jeugd (geboren tussen 30 september 2001 en 1 oktober 2008) wordt op basis van hockeyervaring de instroom bepaald. Deze hockeyervaring wordt beoordeeld door de Technische Commissie.

Bij plaatsing geldt de volgorde:

A. Aspirant-leden met hockeyervaring (hoogst gespeelde niveau, hockeytechniek cursussen en anders, ter beoordeling aan de Technische Commissie)
B. Aspirant-leden zonder hockeyervaring, wonende in doelgebied (Ypenburg, Leidschenveen en Nootdorp)
C. Overige aspirant-leden

Plaatsing is afhankelijk van de hoeveelheid aan- en afmeldingen en de hoeveelheid teams voor komend seizoen. HC Ypenburg houdt vanaf seizoen 2018-2019 geen wachtlijsten meer aan en het moment van inschrijven biedt geen garantie op plaatsing.

Leden die bij ingaan van het nieuwe seizoen geplaatst kunnen worden, krijgen uiterlijk 30 juni bericht, voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

 

Jaarlijks zal HC Ypenburg in maart/april het aantal beschikbare plaatsen per leeftijdscategorie (A t/m F-6 jaar) en het aantal per concept plaatsingslijst bepalen. Overwegingen die hierbij een rol spelen zijn de bezetting op zaterdag (max. capaciteit is ca. 600 jeugdleden), de opbouw van de vereniging en het aantal teams per lijn. Volgorde op de concept plaatsingslijst wordt bepaald door de prioriteit die wordt toegekend aan het familielidmaatschap dan wel de ervaring.

 

Aanmeldingen voor Funkey seizoen 2018/2019

Kinderen geboren tussen 1 oktober 2012 en 30 september 2013 kunnen zich voor het seizoen 2018/2019 aanmelden voor Funkey. Op dit moment wordt Funkey op HC Ypenburg verzorgd door Movella.

Let wel, de Funkey aanmelding is geen vooraanmelding voor de jongste jeugd.

 

Nieuwe inschrijfprocedure

HC Ypenburg start in de aanloop het seizoen 2018-2019 met deze nieuwe inschrijfprocedure en herziet de criteria van het plaatsingsbeleid om beter aan te sluiten bij de opbouw van de vereniging. Voor de kinderen die nu al op de wachtlijst staan wordt het oude beleid voor 2018-2019 gehanteerd.