Nieuwe hockeyvelden

Nieuwe hockeyvelden

UPDATE 1 September 2021

Het is zo ver!

De renovatie van de velden 2, 3 en het miniveldje is heel voorspoedig verlopen. Op dit moment wordt het hekwerk afgemaakt, de goals en de prullenbakken geplaatst en het terrein rondom netjes schoongemaakt.

In gebruik nemen van de velden

Als eerste gaan de Trimmers, Veteranen en de Veterinnen de velden vrijdagavond 3 september testen met een mini pannencompetitie.

Vanaf maandag 6 september gaat HCY alle 3 de velden in gebruik nemen om te trainen. Iedereen gaat trainen volgens het reguliere schema. Dit is zichtbaar in de LISA app. Er geldt altijd dat de trainingstijden zoals die in LISA staan, leidend zijn.

In de loop van volgende week worden de nieuwe velden officieel door de KNHB gekeurd; tot dan kunnen er nog geen officiële wedstrijden worden gespeeld op de velden. Gaat de keuring volgens plan, dan kunnen we de competitie op de nieuwe velden starten op 11 en 12 september.

Feestje?

We hebben met het afronden van de renovatie wel iets te vieren; een 2e waterveld en een mooi nieuw zandveld en miniveldje. Binnenkort volgt er meer informatie over leuke activiteiten rond de officiële opening van de velden.


UPDATE 30 juni 2021

Op schema!

We lopen op schema met de veldrenovatie. Deze week is de aannemer de velden aan het egaliseren. Na het egaliseren, wordt de drainage ingegraven. Er worden dus flinke stappen gemaakt.

HCY sluit per 12 juli

Doordat de er behoorlijk vaart zit in de veldrenovatie, wordt er vanaf 12 juli een start gemaakt met de aanleg van het drainagesysteem voor veld 3. Dit heeft tot gevolg dat het water van veld 1 per die datum is afgesloten.

Vanaf maandag 12 juli is HCY daarom gesloten en komen alle reserveringen, trainingen, wedstrijden en looptrainingen voor veld 1 te vervallen.


Foto’s: Robert van Splunter


UPDATE 24 juni 2021

Voortgang renovatie hockeyvelden

Er wordt hard gewerkt aan de renovatie van de hockeyvelden. Waar vorige week de kunstgrastapijten van veld 2 en 3 nog werden opgerold, zijn ze deze week begonnen met het frezen en verwijderen van de lava onderlaag. Ook de bestrating rondom de velden is afgelopen woensdag verwijderd.

Extra veldcapaciteit

Ondanks dat de werkzaamheden tot nu toe vlot verlopen, moeten we er rekening mee houden dat de velden aanstaande september nog niet gereed zijn. Er is daarom een samenwerking aangegaan met hockeyclub Pijnacker (HCP) en met hockeyclub RingPass. Vanaf eind augustus kunnen we bij HCP veldcapaciteit huren op maandag en vrijdag. De dagen dat we bij RingPass terecht kunnen zijn zeer waarschijnlijk op maandag, woensdag en vrijdag.

Wij zijn heel blij met deze extra veldcapaciteit. Daarnaast blijven wij in gesprek met verschillende partijen voor nog meer alternatieven en mogelijkheden.


UPDATE 9 juni 2021

Maandag 14 juni ’21 wordt er al gestart met de renovatie van de velden 2 en 3. Er is dus maar één veld beschikbaar voor alle teams om op te trainen. We moeten dus allemaal wat inschikken de komende weken. We hebben er voor gekozen om alle teams de komende twee weken 1 keer 75 minuten te laten trainen. Bij voorkeur op de "eigen” trainingsdag.

Bij enkele teams is dit helaas niet gelukt. Dit heeft te maken met het indelen van alle teams en trainers. Daarnaast hebben we getracht het trainingsschema zo efficiënt mogelijk in te richten. Daardoor wil het voorkomen dat er soms 3 of 4 teams tegelijk training krijgen op 1 veld. Ook dat is een uitdaging! Deze week zullen wij nog contact zoeken met de trainers die dit betreft.

Deze indeling van de trainingen geldt van maandag 14 juni tot en met vrijdag 25 juni 2021; 2 weken dus!

Daarna gaan we over naar seizoen 21/22. Trainings-slots voor de periode vanaf maandag 28 juni kunnen worden aangevraagd bij het wedstrijdsecretariaat. We hebben dan nog steeds maar één veld, dus er is ook dan beperkt ruimte.

Vanaf 17 juli tot medio augustus is HCY gesloten.

Ondanks het ongemak, hopen wij dat jullie de komende weken lekker kunnen trainen.


UPDATE 3 juni 2021

De veldrenovatie start maandag 14 juni al!

Donderdag 3 juni heeft gemeente Den Haag ons laten weten dat zij de opdracht voor het vervangen van de velden heeft gegund aan de aannemer. Maandag 14 juni 2021 kan de aannemer al starten met de werkzaamheden aan de velden 2 en 3! Dat is geweldig nieuws!

Nu er eerder kan worden gestart met de renovatie èn als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, dan zijn de velden naar verwachting medio september gereed! Maar, er is natuurlijk ook een maar… Hierdoor zijn vanaf maandag 14 juni de velden 2 en 3 niet meer bespeelbaar! Dat heeft natuurlijk impact op het trainen en het spelen van wedstrijden bij HCY.

Wat we nu al kunnen delen is:

 

  • De KNHB regiocompetitie voor Jongste Jeugd en Junioren gaat door.
  • We komen binnenkort met een alternatief trainingsschema vanaf 14 juni. Nadere informatie volgt spoedig, want wat heeft dit nou voor gevolgen de komende periode voor jouw team?
Wij zijn heel blij met dit nieuws, zo blij dat we niet konden wachten om het met jullie te delen!

 

Bestuur en projectgroep nieuwe hockeyvelden


HCY vervangt 2 hockeyvelden!

Deze zomer is het dan eindelijk zo ver! HCY gaat 2 van haar velden vervangen. Eén zandveld, veld 2 wordt vervangen door een nieuw zandveld naar de nieuwste inzichten en veld 3 wordt vervangen door een waterveld. Tevens wordt het oefenveld vervangen.

Naar verwachting wordt er rond 1 juli 2021 gestart met de werkzaamheden en zijn medio oktober de velden gereed om te hockeyen. Dit alles is afhankelijk van het momentum dat de gemeente de opdracht gunt aan de aannemer en uiteraard de planning van de aannemer zelf. Op dit moment dus nog veel onzekerheden en vooral afhankelijkheden.

Gedurende de werkzaamheden heeft HCY slechts veld 1 tot haar beschikking. Het is daardoor niet mogelijk om alle trainingen en competitiewedstrijden op HCY te laten plaatsvinden. Er wordt gezocht naar alternatieve locaties en mogelijkheden. Er zal van alle teams en spelers dus enige flexibiliteit worden gevraagd tijdens de renovatiewerkzaamheden.

Om te zorgen dat alle teams toch kunnen trainen bij de start van het nieuwe seizoen in september en HCY ook gewoon kan deelnemen aan de voorcompetitie, is er een projectgroep opgericht. Deze projectgroep onder leiding van Renée Hoiting, gaat aan de slag voor alle teams en zal iedereen zo goed mogelijk op de hoogte houden van de stand van zaken van de werkzaamheden en de gevolgen daarvan voor de teams. Hou daarom de nieuwsbrief en de website in de gaten.

Heb je een goed idee, ben je bang dat wij iets over het hoofd zien of wil je iets kwijt over de veldrenovatie? Neem dan contact met ons op via e-mail, [email protected]

Leden van de projectgroep:

  • Pieter van den Berg, Jongste Jeugdcommissie
  • Ilse Bloot, technische commissie
  • Albert Goense, communicatie
  • Renée Hoiting, wedstrijdsecretariaat
  • Lars Wigersma, wedstrijdsecretariaat