IMG_0963 - Version 2.JPG hagel.jpg esmeelooijen.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg wkveld.jpg veld1.jpg terrasmeubilair.jpg sakemetjb1.jpg jongstejeugdcopy.jpg image.jpg rijp.jpg jongensb1.jpg mb1kampioen2014.jpg

Crowdfunding
Mobiele Tribune

Klik hier om te doneren
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Altijd al een clubscheidsrechterskaart willen halen? Dan is dit je kans!

17-10-2019

 
Wanneer:
Schriftelijk examen op 20 of 21 november 2019  
(Mogelijkheid voor een oefenexamen op 15 november onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter)
 
Waar:
In het clubhuis van HCY 
 
Voor wie:
Voor iedereen die meer te weten wil komen over de spelregels of ambities heeft om met enige regelmaat als clubscheidsrechter op te treden. 
 
Opleiding:
Kost slechts 8 uur en is te volgen vanaf je eigen laptop, tablet of telefoon.  
 
Aanmelden:
Meld je aan via [email protected] onder vermelding van: Opleiding Clubscheidsrechter. 
 
Meer informatie over de opleiding en het examen: 
 
Elk weekend worden er diverse leden en vrijwilligers ingezet als scheidsrechter of spelbegeleider. Sta je geregeld langs de kant en denk je ‘dat zou ik ook wel willen gaan doen’ of ben je coach en wil je je verder verdiepen in de spelregels, dan kun je je vanaf nu weer inschrijven voor de opleiding tot clubscheidsrechter.  
  
De opleiding volg je in de digitale leeromgeving van de KNHB, op de momenten dat het jou uitkomt vanaf je eigen laptop, tablet of telefoon. 
Met deze digitale opleiding neem je de oefenstof sneller op door vragen te beantwoorden. Foto’s en video’s verduidelijken de vragen en na het geven van een antwoord ontvang je direct feedback. Het systeem bepaalt de volgorde en de frequentie van de lesstof. Vragen worden op slimme wijze herhaald waardoor je sneller leert en de opgedane kennis beter onthoudt. 
 
In de opleiding komen alle facetten van scheidsrechter aan bod, zoals spelsituaties, spelregels, overtredingen, speldeelnemers, zaalhockey en signalen. Het kost slechts ongeveer 8 uur om de volledige cursus te voltooien. 
  
Als voorbereiding op het examen is er op vrijdag 15 november 2019 de mogelijkheid om gezamenlijk een oefenexamen te maken op de club. Hierbij is een ervaren scheidsrechter aanwezig, die jouw laatste vragen over de lesstof kan beantwoorden. Bovendien zal hij tips en uitleg geven over spelsituaties en vraagstellingen die tijdens het examen aan bod komen.  
  
Het bijbehorende schriftelijke examen wordt in ons eigen clubhuis afgenomen. De eerstvolgende mogelijkheid om het examen af te leggen is op: 
woensdag 20 november 2019 of donderdag 21 november 2019. 
 
Na het behalen van je clubscheidsrechterskaart sta je er niet gelijk alleen voor. De mogelijkheid bestaat om tijdens het fluiten van (oefen)wedstrijden te worden begeleid door ervaren fluitcoaches. 
  
De spelers vanaf de B-jeugd zijn verplicht om de clubscheidsrechterskaart te halen. Om zo hun kennis over de spelregels te vergroten en om een paar keer per jaar bij thuiswedstrijden te worden ingezet als scheidsrechter bij teams uit een lagere lijn.  
 
Nog steeds enthousiast? Meld je dan zo snel mogelijk aan, door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van: Opleiding Clubscheidsrechter.