jongensb1.jpg hagel.jpg wkveld.jpg veld1.jpg esmeelooijen.jpg terrasmeubilair.jpg image.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG sakemetjb1.jpg jongstejeugdcopy.jpg rijp.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg mb1kampioen2014.jpg

Crowdfunding
Mobiele Tribune

Klik hier om te doneren
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


De VertrouwensContactPersonen (VCP) bij HCY

10-10-2019


Sinds twee jaar is er binnen de club een VertrouwensContactPersoon (VCP) actief. Sommigen hebben de VCP al gevonden, maar mogelijk weet nog niet iedereen wat een VCP doet en naar wie toe te stappen!

Wanneer kun je bij de VCP terecht?
  • Heb je een probleem met iemand en je vindt dit lastig te bespreken?
  • Loop je rond met vragen, twijfels of signalen over zaken die met ongewenst gedrag te maken hebben?
  • Voel je je niet veilig op de club of op het hockeyveld?
  • Is er sprake van machtsmisbruik ?
  • Zijn er signalen van (seksuele) intimidatie?
  • Voel je je bedreigd of gepest?
  • Of doet zich een andersoortige ongewenste situatie voor?
Loop je rond met een vraag of situatie zoals hier beschreven, dan kun je terecht bij ons als VertrouwensContactPersonen (VCP).  Sinds kort zijn er nu twee VCP’s voor HCY beschikbaar: Margot Snelders en sinds dit seizoen ook Mascha Kamphuis. Zij bieden een luisterend oor, behandelen je (verhaal) met respect, werken vertrouwelijk, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp.  

Taken van de Vertrouwenscontactpersoon (VCP):
De VCP is er voor leden die te maken hebben met (seksuele) intimidatie of ander ongewenst gedrag en hier met iemand over willen spreken.   
De VCP is het eerste opvang/aanspreekpunt en de VCP zal eventueel doorverwijzen.
De VCP is ook verantwoordelijk voor preventieactiviteiten en geeft (on)gevraagd advies en informatie aan het bestuur.

En ook:
Naast aanbevelingen aan het bestuur voor verbeteringen voor een veilig hockeyterrein, is de VCP ook actief geweest met het opstellen van de gedragscode waarin iedere rol die binnen HCY vervuld kan worden, is beschreven. Wil je weten wat de gedragscode inhoudt en wat jij er aan hebt als speler, trainer, coach, ouder, toeschouwer, scheidsrechter of vrijwilliger? Kijk dan op de HCY website onder ‘Regels & Beleid’ of via deze link

Wie zijn wij?

Margot Snelders-Pouw:Ook al hockeyen mijn kinderen niet meer bij de club: ons gezin is vanaf het vroege begin van HCY bij de club betrokken geweest. Sportief en veilig spel vind ik belangrijk en daarom zet ik mij als VCP daar voor in. 
Omgaan met delicate zaken is mij als zelfstandige MfN register mediator niet vreemd. Als mediator bemiddel ik in zakelijke geschillen| arbeidsconflicten| echtscheidingen en strafzaken voor de rechtbank. Daarnaast werk ik ook als coördinator bij Bemiddeling & Mediation: een organisatie die in conflicten in de regio Haaglanden bemiddelt.

Mascha Kamphuis:Na mijn ervaringen onder andere als teammanager voor het team van mijn 10 jarige zoon, leek het me goed iets structureels voor de club te doen. Daarbij viel de functie van VCP me op, omdat deze gaat over veiligheid en gedrag van mensen en voorkomen van ongewenst gedrag zoals (seksuele) intimidatie. Hier wil ik me graag voor inzetten. Het sluit ook aan bij mijn werk als jeugdarts, momenteel op het terrein van kindermishandeling.  

Hoe gaat de VCP te werk?
Samen onderzoeken we wat er nodig is om de situatie te verbeteren. Van de gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden, wordt niemand op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven en ervan op de hoogte bent. Wij werken onafhankelijk van het HCY bestuur en koppelen meldingen anoniem (dus zonder vermelding van je naam) terug aan de voorzitter van het bestuur. De voorzitter pakt het vraagstuk op als dat nodig is. 

Behoefte aan contact?
Dat kan via e-mail:  [email protected] of telefonisch: 

Mascha Kamphuis   06-28065923
Margot Snelders     06-83333935

Ook is het mogelijk om de hulplijn seksuele intimidatie van het NOC*NSF te bellen op 0900 202 5590 (op werkdagen van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur, 10 cent per minuut). Daarbij is het ook belangrijk om de VCP te informeren.