12. Hockeymeisje 02.jpg 4. mb1kampioen2014.jpg 2. Foto vlag.jpg 3. H1 Silvercup 2018 03.jpg 8. terrasmeubilair.jpg 15. H1 Silvercup 2018 08.jpg 7. Hockeymeisje 01.jpg 9. H1 Silvercup 2018 05.jpg 6. esmeelooijen.jpg 10. Foto benen.jpg 11. H1 Silvercup 2018 06.jpg 14. veld1.jpg 13. H1 Silvercup 2018 07.jpg 5. H1 Silvercup 2018 04.jpg 1. H1 Silvercup 2018 01.jpg
Handige links

Crowdfunding
Mobiele Tribune

Klik hier om te doneren
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


VOG aanvragen voor vrijwilligers HCY

30-9-2019


HCY is een sociaal veilige vereniging waar iedereen met plezier kan hockeyen en waar ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten. Met ruim 800 jeugdleden zijn er dagelijks veel activiteiten op ons complex. Goede begeleiding is een van de voorwaarden voor een veilig sportklimaat.

In dit document is de gedragscode van de KNBH aangevuld met zaken die HCY belangrijk vindt. HCY wil actief werken aan de bewustwording van de gedragscode bij spelers, begeleiders, trainers, supporters en ouders/verzorgers. De gedragscode is opgesteld zodat iedereen weet welk gedrag van hem of haar is gewenst. Hockey is immers een ontmoetingsplaats waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen spelen. 

Voor trainers, coaches en managers is daarnaast een Verklaring Omtrent Gedrag (‘VOG’) verplicht. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van trainers, coaches en managers. Het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij een (andere) sportvereniging kunnen gaan uitoefenen. 

Actief als coach, trainer of teammanager?
Ben jij actief met trainen, coachen en/of managen van een jeugdteam en ben je ouder dan 18 jaar? Dan is het verplicht om een VOG te overleggen, die hoort bij het uitoefenen van een functie bij een sportvereniging. Een VOG is drie jaar geldig. Heb je nog geen VOG overlegt bij HCY? Dan ontvang je binnenkort een een mail van Justis - ministerie van Veiligheid en Justitie met een link naar de VOG aanvraag. Let op: deze link is 30 dagen geldig. Door de link aan te klikken kun je de VOG-aanvraag voltooien. De VOG ontvang je per post. We willen je vragen om een pdf of jpg van de VOG te sturen naar: [email protected]. Mocht je vragen hebben dan kun je deze ook richten aan dit e-mailadres.
Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers in de sport. De aanvraag voor een VOG wordt gestart door HCY en verloopt elektronisch.