8. terrasmeubilair.jpg 4. mb1kampioen2014.jpg 3. H1 Silvercup 2018 03.jpg 5. H1 Silvercup 2018 04.jpg 9. H1 Silvercup 2018 05.jpg 15. H1 Silvercup 2018 08.jpg 7. Hockeymeisje 01.jpg 12. Hockeymeisje 02.jpg 6. esmeelooijen.jpg 14. veld1.jpg 10. Foto benen.jpg 13. H1 Silvercup 2018 07.jpg 11. H1 Silvercup 2018 06.jpg 2. Foto vlag.jpg 1. H1 Silvercup 2018 01.jpg
Handige links

Crowdfunding
Mobiele Tribune

Klik hier om te doneren
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Update van de voorzitter

20-7-2019


Beste HCY vrienden,

Voordat we en masse in de auto of het vliegtuig stappen om te gaan genieten van een heerlijke vakantie, wil ik jullie graag nog even de laatste stand van zaken geven uit de bestuurskamer en jullie meenemen naar de mooie uitdagingen voor het komende seizoen.

Terugblik Grote HCY Dag
We kijken terug op een mooie dag! Niet alleen is het altijd bijzonder om de nieuwe teams bijeen te hebben om van hieruit taken te verdelen, ook alle activiteiten waren dit jaar weer een succes. 
Tijdens deze dag werden de kampioenen gehuldigd, dit jaar de Heren 1, de heren A1, de jongens D4 en niet te vergeten de sterren uit Trim 3. Nog een hoogtepunt was de ode aan onze vrijwilligers. Iedere vrijwilliger werd luid toegejuicht terwijl men over de rode loper liep. Helemaal terecht dat onze vrijwilligers werden toegejuicht, want zonder vrijwilligers is er geen HCY. Alle vrijwilligers zijn dit jaar dan ook ‘Vrijwilliger van het jaar’ geworden en zijn gehuldigd met een mooi spandoek met het HCY logo, opgebouwd uit foto’s van de vrijwilligers zelf.
Om de activiteit onder de vrijwilligers te vergroten, is er tijdens deze dag extra aandacht gevraagd door het team van Meer Actieve Vrijwilligers (MAV). Hopelijk gaat dit zijn vruchten afwerpen omdat we echt meer actievelingen nodig hebben. Omdat actieve vrijwilligers Helden van de Club zijn, heeft het bestuur een speciale eretitel in het leven geroepen: Helden van de Club. 
Mensen die zich meer dan 2 jaar op een bijzondere wijze hebben ingezet als actieve vrijwilliger of mensen die een bovengemiddelde prestatie voor onze club hebben geleverd kunnen door het bestuur benoemd worden tot Held van de Club. Dit jaar zijn er acht mensen tot Held van HCY benoemd:
Marcel de Jager, Leonie Looijen, Renee Hoiting, Melanie Korver, Maaike Westdijk, Tom van Poecke, Sjoerd Westdijk en Stefan Morssink. Ontzettend bedankt voor jullie inzet voor onze mooie club!

Komend winter nog geen blaashal
Door een samenloop van de niet voorziene lege subsidiepot en de onzekerheid met betrekking tot het beroep dat door enkele omwonenden is aangetekend tegen het ongegrond verklaren van hun bezwaren door de Adviescommissie van de gemeente Den Haag, was het voor het bestuur onverantwoord om nu al over te gaan tot aanschaf van de blaashal voor het komende winterseizoen. 
In de komende wintermaanden zullen we gebruik gaan maken van de sportaccommodaties die we in de afgelopen jaren ook hebben gebruikt tijdens het winterseizoen. We richten ons verder op de realisatie van de blaashal in de winter van 2020. Daartoe zullen alle benodigde stappen worden ondernemen.

Vooruitblik op het nieuwe seizoen
Als bestuur staan we voor een paar interessante uitdagingen. Hierbij is het mandaat dat we hebben meegekregen van onze leden, vertaald door HCY Go!, ons uitgangspunt. Dit betekent dat we te maken gaan krijgen met enkele veranderingen. Al is het maar dat we het bestaande beleid wat actiever zullen gaan uitvoeren. Persoonlijk ervaar ik dat er in de afgelopen jaren heel veel goed is gegaan, gaten en hiaten zijn met de beste bedoelingen ingevuld. Uitdaging is om deze goede bedoelingen ook in lijn te krijgen met het beleid. In de regel zorgen veranderingen voor (gezonde) weerstand. Immers, het is een menselijke reactie om het eigen terrein te bewaken. Een oproep hierbij is wel om altijd het grote geheel en de verdere toekomst in beeld te nemen. Wij als bestuur kunnen niet anders. Het gaat immers om het belang van HCY als geheel, een club die bovendien volop in ontwikkeling is. Wij roepen iedereen op om de ingeslagen weg te omarmen, ondanks dat dit misschien soms op korte termijn in incidentele situaties pijnlijk kan zijn. No pain no gain…! 
De koers die is ingezet vertegenwoordigt de wens van onze leden en zal leiden tot meer duidelijkheid, richting, houvast en meer plezier.
HC Ypenburg bestaat in 2020 bovendien 15 jaar. Het derde lustrum dus. De bedoeling is dat we hiervoor extra activiteiten gaan organiseren. Mocht je het leuk vinden om hier aan bij te dragen of heb je leuke ideeën, laat het me dan gerust weten!

Oproep meer actieve vrijwilligers: doe mee!
Om te voorkomen dat straks de contributie omhoog moet of dat we allerlei zaken moeten gaan verplichten roep ik iedereen op om actief een steentje bij te dragen. Op onze website zie je een overzicht van interessante vacatures die we samen en met elkaar moeten gaan invullen. 
Kijk eens waar jij op basis van je opleiding en/of ervaring je steentje in kunt bijdragen. Ik verzeker je dat je hier heel veel genoegdoening en waardering voor terugkrijgt. En wie weet ben je binnenkort ook wel officieel een Held van HCY!

Ontdek waarin jij kunt bijdragen aan de toekomst van HCY: Vrijwilligersboekje

Fijne vakantie en tot op HCY
Namens mijn collega bestuursleden Friso, Maartje, Albert, Jean, Sanne en Joyce wens ik jullie een fantastisch mooie vakantie toe en zie jullie graag weer na de vakantie op HCY!

Hartelijke groeten,

Milco de Frel 
Voorzitter HC Ypenburg