image.jpg wkveld.jpg terrasmeubilair.jpg jongensb1.jpg jongstejeugdcopy.jpg Foto test.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg sakemetjb1.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG veld1.jpg mb1kampioen2014.jpg esmeelooijen.jpg
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Inkijkje bestuurskamer deel 2

9-5-2019
Als nieuw bestuur zijn we inmiddels een paar maanden onderweg.  Tijd voor een update uit de bestuurskamer. 

We zijn momenteel, ter voorbereiding op de komende ALV, druk in de weer met de aanbevelingen die we als bestuur van de leden hebben meegekregen en met de plannen en de begroting voor het komende seizoen.

De blaashal
De Adviescommissie Bezwaarschriften van de Gemeente Den Haag heeft onlangs het bezwaar dat enkele omwonenden hadden aangetekend tegen de vergunning van de blaashal ongegrond verklaard. Voor de club een belangrijke mijlpaal en de realisatie van de door ons gewenste blaashal komt daarmee weer een stapje dichterbij. Voor sommige buren is dat een grote teleurstelling en dat begrijpen we. 
Binnenkort gaan we dan ook met een delegatie van omwonenden, de wijkvereniging en de gemeente om tafel om de nieuwe situatie te bespreken en te bekijken op welke wijze we oplossingen kunnen vinden waarmee we de overlast verder kunnen beperken en het belang van een goede relatie met onze buren kracht kunnen bijzetten. 

Technische Commissie en Hockey Academy 
Op maandag 15 april hebben we de kick-off gehad van de nieuwe Technische Commissie (TC) en Hockey Academy (HA). We hebben daar gezamenlijk afgesproken hoe deze twee commissies samenwerken en zich van elkaar onderscheiden. Uiteraard moet dat door beide commissies in de praktijk nog verder worden uitgewerkt, maar op hoofdlijnen is de TC eindverantwoordelijk voor het (hockey technisch) beleid en budget, de teamindeling en het benoemen van coaches en trainers voor de gehele vereniging en daarmee dus ook voor het contracteren van alle trainers. 
De HA is het platform voor alle trainers en coaches en is verantwoordelijk voor het opleiden, begeleiden en aansturen van alle trainers en coaches van HCY. De HA geeft daarmee een belangrijk advies aan de TC over de trainers en coaches van HCY. 
De TC en de HA zijn vervolgens in hun nieuwe samenstellingen aan de slag gegaan. Als eerste aanzet tot de teamindelingen voor komend seizoen is informatie opgevraagd bij trainers en coaches.
We hebben voldoende leden om volgend seizoen weer een derde damesteam te starten en zijn aan het onderzoeken of we ook een tweede herenteam kunnen vormen. Alle oud jeugdspelers die nu de seniorenleeftijd hebben bereikt en spijt hebben dat ze hun stick in de wilgen hebben gehangen, of dat ze elders zijn gaan hockeyen, worden opgeroepen contact op te nemen met de TC.  Jullie zullen dus snel meer van de TC gaan horen en wij wensen hen veel plezier en succes toe!

HCY Doet!
Tijdens mijn aantredingsspeech heb ik het belang van vrijwilligers al benadrukt. Zonder vrijwilligers is er geen HCY, vrijwilligers zijn de helden van onze club.
Om het vrijwilligersbeleid verder te activeren is er inmiddels een App groep opgericht met een toepasselijke naam: HCY Doet! Het doel is om HCY incidenteel en projectmatig te ondersteunen. 
De commissies en het bestuur zullen, wanneer dit nodig is, een oproep plaatsen in HCY Doet!  Ik roep een ieder op om de eerste stap te zetten door je aan te melden voor HCY Doet! Dat is heel simpel;  Kwestie van DOEN! Klik op deze link: HCY Doet! whatsapp  of scan de onderstaande QR code: 
 


Klankbordgroep
Voor HCY belangrijke besluiten moeten breed gedragen worden doorgevoerd. De Klankbordgroep dient als sparringpartner voor het bestuur. Alle leden van HCY Doet! kunnen deelnemen aan de  klankbordbijeenkomsten en vormen zodoende ook de Klankbordgroep van het bestuur.
Per onderwerp zal er door het bestuur er een oproep worden geplaatst in HCY Doet! Als het onderwerp je aanspreekt en/of je weet hier veel over, dan kun jij je aanmelden voor de betreffende Klankbordbijeenkomst. De eerste klankbordsessie volgt spoedig
Door SAMEN te DOEN we meer bereiken met elkaar en is het leuker!

Spanning bij Heren 1 en Dames 1
Grote spanning bij onze H1 en onze D1. De heren staan op het punt om te promoveren naar de derde klasse. Komend weekend speelt de H1 een uitwedstrijd in Maassluis tegen Evergreen. 
Dames 1 is verwikkeld in een spannende degradatiestrijd. Maar liefst vijf teams staan binnen 3 punten van elkaar. De dames spelen een uitwedstijd in Nieuwerkerk a/d IJssel tegen IJssel. 
Steun onze heren en de dames, alle aanmoedigingen en support kunnen goed worden gebruikt!

Heb je een interessant onderwerp of wil je meer weten over waar we staan in ons proces? Kom dan gerust naar me toe. Ik ben bereikbaar per mail via voor[email protected] of per telefoon op 06-14377956.

Hartelijke én sportieve groeten,

Milco de Frel
Voorzitter HCY