mb1kampioen2014.jpg image.jpg Foto test.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg IMG_0963 - Version 2.JPG jongstejeugdcopy.jpg esmeelooijen.jpg jongensb1.jpg terrasmeubilair.jpg veld1.jpg wkveld.jpg sakemetjb1.jpg
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Op naar de herfstcompetitie!

11-10-2018


De voorcompetitie zit er op! De afgelopen 5 weekenden stonden er elke week 21 Jongste Jeugdteams van HCY op het hockeyveld. Mooie wedstrijden zijn er gespeeld, maar ook hele spannende! Wedstrijden met een uitslag met maar 1 punt verschil!
De KNHB heeft alle uitslagen bezien en hier en daar een team naar een hoger of een lager niveau doorgeschoven, vanuit de gedachte dat spelplezier voorop staat! Komende competitie hopen we dat we nog meer spannende wedstrijden gaan zien, waar de teams aan elkaar gewaagd zijn.
Eind oktober staat de herfstcompetitie weer vermeld in Lisa. We starten met de herfstcompetitie op 3 november 2018.

Vanuit de Jongste Jeugdcommissie willen we de coaches en de ouders van de Jongste Jeugd spelers nog enkele suggesties meegeven.
Speeltijd, ieder kind, iedere Jongste Jeugdspeler bij HCY, verdient evenveel speeltijd. Dus blijven door wisselen. Ook al is de wedstrijd nog zo spannend en heb je een iets minder hockeyvaardige speler als wissel naast je staan! Dus ouders, stap over je eigen competatief gedrag heen!
Positie wisselen, probeer de kinderen ook van positie te wisselen. Scoren is leuk, maar een snel middenveld en een stevige achterhoede is minstens zo belangrijk.
Positief coachen, coachen is lastig, positief coachen in kindertaal zo niet nog lastiger. "Maak het veld breed”, de Jongste Jeugdspeler zal u glazig aankijken! "Speel de bal langs de lijn”, is wellicht een duidelijker bericht.

Opruimen
Nadat de wedstrijd is gespeeld, rent iedereen snel naar het clubhuis voor de limonade! Heel gezellig, maar voordat dat kan, wordt eerst het veld opgeruimd. De kleine klapdoeltjes ingeklapt en aan de zijkant neergelegd. En als het grote doel wordt verzet, wordt dit weer terug geplaats! De spelers na u willen ook graag hockeyen en niet eerst het veld moeten herstellen, omdat u bent geweest!

Kapot
Ook bemerken wij op HCY, net als u, dat er materiaal kapot gaat. Klapdoeltjes, kleine doeltjes en zelfs vrij nieuwe grote doelen zijn kapot. Kapot, omdat de klapdoeltjes als springplank worden gebruikt door de kinderen, kapot, omdat er met de kleine doeltjes wordt gegooid of omdat kinderen er op gaan zitten, kapot, omdat kinderen hun stick in het doelnet hangen, kapot omdat ze zelf in de netten hangen. Ook al doet uw kind dat uiteraard niet, u mag ook andermans kind er op aanspreken. Want alle spelers van HCY hebben last van kapot materiaal.

Nieuwe hockeysterren!
Ook dit jaar starten er weer jongens en meisjes in de 1e jaars F. Ze hebben de afgelopen weken kennisgemaakt met het hockeyspel op de woensdagmiddagtrainingen en na de herfstvakantie gaan de 1e jaars F-jes starten met de onderlinge competitie (3-tallen) op zondagochtend.
We wensen Kevin, Oscar, Milan, Kayan, Teun, Otto, Kian, Olivier, Nout, Fiene, Lisa, Floor, Stella, Sofie, Jo Lin, Isis, Yfke, Charly, Wietske, Isabelle, Parô, Lot, Idun, Isa, Emily, Karlyn, Merel, Yujia, Liese, Fiene, Sarah, Yara, Rose, Xinyi en Anna heel veel hockeyplezier!

Mocht uw zoon of dochter nog een vriendje of vriendinnetje hebben die graag op hockey wil of het een keer wil proberen? Zij kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een proefles bij de [email protected]