2016_1211_11151400(2).jpg hagel.jpg image.jpg wkveld.jpg jongstejeugdcopy.jpg mb1kampioen2014.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG esmeelooijen.jpg jongensb1.jpg rijp.jpg veld1.jpg terrasmeubilair.jpg sakemetjb1.jpg
Handige links
Webcam
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Update blaashal

14-6-2018


Beste (ouders van) leden van HCY,

Op 5 april heeft u middels een nieuwsbericht een update ontvangen over de blaashal. Tijdens de ALV van 29 mei is er ook een update verstrekt aan de aanwezigen. En via dit bericht krijgt u de laatste stand van zaken te horen. We hebben reeds eerder gemeld dat een blaashal op HCY alleen mogelijk is met een vergunning van de gemeente en voldoende (financiƫle) middelen om deze zowel op de korte als de lange termijn te kunnen bekostigen. We hebben u ook gemeld dat het gebrek aan zaalcapaciteit een steeds groter probleem gaat worden. Ook komend zaalseizoen weer.
 
Stand van zaken omgevingsvergunning
Afgelopen week heeft de gemeente groen licht gegeven voor wat betreft de omgevingsvergunning. Geweldig nieuws voor de club! HCY heeft gedurende het traject al een aantal keuzes gemaakt die de impact op de buurt moeten verminderen, en we zullen ook in het vervolgtraject kijken welke andere keuzes er nog gemaakt kunnen worden. Overigens is de vergunning nog niet onherroepelijk. Er kan namelijk nog bezwaar worden aangetekend tegen de vergunning. Door deze mogelijke vertraging in het vergunningstraject gaat de blaashal er dit zaalseizoen niet meer komen en richten we ons nu op het zaalseizoen 2019/2020. 
 
Financiering
Zoals eerder gemeld is de blaashalcommissie begonnen met het aanvragen van een subsidie. Ook zijn de gesprekken gestart over de andere twee aspecten van de financiering, namelijk een bancaire lening en het eventueel opzetten van andere financieringsvormen zoals crowdfunding. Na de definitieve vergunning zullen wij jullie hier meer over kunnen vertellen.
 
Ankertest
Inmiddels heeft er op HCY ook een zogenaamde ankertest plaatsgevonden: een onderzoek dat duidelijkheid moet bieden hoe diep de ankers de grond in moeten om de blaashal goed verankerd te krijgen op het veld. Afhankelijk van de ondergrond kan dat een paar meter zijn, of vele (tientallen!) meters. Uiteraard hebben diepere ankers ook consequenties voor het budget. De test is geslaagd en daarmee is ook het eerste anker een feit! Ook dat is een positieve stap richting de uiteindelijke blaashal.
 
Overleg gemeente
Zoals eerder gecommuniceerd, is er op korte termijn geen andere locatie beschikbaar binnen Leidschenveen /Ypenburg voor de blaashal dan ons eigen terrein. Wij zijn samen met de gemeente een onderzoek gestart naar mogelijke andere locaties voor de lange termijn. Hier is nog geen nieuws over te melden. Wel hebben wij de gemeente gevraagd om in overleg te treden met (een delegatie van) de buurt en de bewonersvereniging. Dit initiatief ligt bij de gemeente.
 
Heb je vragen? Mail dan naar [email protected]
 
Groet, Jean