jongstejeugdcopy.jpg mb1kampioen2014.jpg terrasmeubilair.jpg wkveld.jpg hagel.jpg rijp.jpg veld1.jpg sakemetjb1.jpg esmeelooijen.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg image.jpg jongensb1.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG
Handige links
Webcam
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Deelname onderzoek mondbitjes gevraagd

6-6-2018


De afdeling Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) en de tandheelkunde faculteit Amsterdam (ACTA-UvA/VU) zijn op dit moment een groot onderzoek aan het opzetten naar de effectiviteit van de bitjes op mond- en tandletsels in de hockeysport: Study of Hockey and Orodental Trauma (SHOT). 

Opvallend is dat het aantal letsels in het hoofdhalsgebied bij hockey relatief hoog ligt (27%) vergeleken met andere sporten. Echter is het onduidelijk hoeveel tandletsels dit betreft. Tandletsel is een serieus en vaak onherstelbaar letsel, waardoor de impact op de hockeyspeler groot is. Daarnaast zijn de medische kosten voor reparatie vaak hoog. 

Daarom worden verschillende bitjes op wetenschappelijke wijze getest in dit onderzoek, zodat er door professionals in de toekomst beter advies kan worden gegeven aan hockeyspelers. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe vaak tandletsel nog voorkomt in de hockeysport en wat het, inmiddels verplicht gestelde, mondbitje hieraan bijdraagt. 

Om antwoord te krijgen op deze vragen heeft het AMC \ ACTA-UvA/VUeen digitale vragenlijst opgesteld die door hockeyspelers ingevuld kan worden. De resultaten van dit onafhankelijke onderzoek worden uiteraard gepubliceerd.

De vragenlijst kan hier opgestart worden.