5. H1 Silvercup 2018 04.jpg 1. H1 Silvercup 2018 01.jpg 9. H1 Silvercup 2018 05.jpg 7. Hockeymeisje 01.jpg 8. terrasmeubilair.jpg 2. Foto vlag.jpg 11. H1 Silvercup 2018 06.jpg 13. H1 Silvercup 2018 07.jpg 4. mb1kampioen2014.jpg 10. Foto benen.jpg 15. H1 Silvercup 2018 08.jpg 6. esmeelooijen.jpg 14. veld1.jpg 3. H1 Silvercup 2018 03.jpg 12. Hockeymeisje 02.jpg
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


HC Ypenburg vraagt VOG van coaches, trainers en managers

27-9-2018

 HC Ypenburg wil een sociaal veilige vereniging zijn waar iedereen met plezier kan hockeyen en waar ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten. Met ruim 830 jeugdleden zijn er dagelijks veel activiteiten op ons complex, waarbij onze vrijwilligers en beroepskrachten zich inzetten om onze mini’s en jeugd te begeleiden. Goede begeleiding is een van de voorwaarden voor een veilig sportklimaat.

Op HC Ypenburg doen we dit door onze trainers, managers en coaches te helpen met informatie- en cursusavonden. Voor de hele club is het belangrijk om gewenst gedrag binnen en buiten de lijnen bespreekbaar te maken. Daarnaast is er ook een onafhankelijke vertrouwenscontactpersoon waar, indien nodig, kan worden aangeklopt.

De invoering door het bestuur van een verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (‘VOG’) voor trainers, coaches en managers is hierop een aanvulling, dit beleid wordt actief ondersteund door de KNHB, NOC*NSF en de gemeente Den Haag. Het verplicht stellen van een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van trainers, coaches en managers. Het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij een (andere) sportvereniging kunnen gaan uitoefenen. 
We beseffen ons terdege dat een VOG geen waterdichte maatregel is. De VOG is slechts een van de middelen en zeker geen doel op zich. Het past wel in het kader van de maatschappelijke ontwikkelingen en helpt ons in onze doelstelling een (sociaal) veilige vereniging te zijn voor al onze leden.

Actief als coach, trainer of manager
Ben jij (ook) dit jaar actief met trainen, coachen en/of managen van een jeugdteam en ben je ouder dan 18 jaar? Dan is het ook voor jou verplicht om een VOG te overleggen.

Wat is een VOG
Er worden verschillende vormen van VOG uitgegeven. Op HC Ypenburg spreken we specifiek over een VOG die hoort bij het uitoefenen van een functie bij een sportvereniging, in het bijzonder het trainen, coachen en/of begeleiden van jeugdteams. Formeel heet dit dat er geen bezwaar is om ‘belast te zijn met de zorg voor minderjarigen’. Een VOG is drie jaar geldig.

Aanvraag VOG
Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers in de sport. De aanvraag voor een VOG wordt gestart door HC Ypenburg en verloopt elektronisch. De actieve vrijwilligers, die een VOG moet kunnen overleggen hebben reeds of zullen binnenkort een mail ontvangen van Justis - ministerie van Veiligheid en Justitie met een link naar de VOG aanvraag. Let op: deze link is 30 dagen geldig. Door de link aan te klikken kun je de VOG-aanvraag voltooien. De VOG ontvang je per post. We willen je vragen om een pdf of jpg van de VOG te sturen naar: [email protected]. Mocht je vragen hebben dan kun je deze ook richten aan dit e-mailadres.