Agenda item

Masterclass Arbitrage

dinsdag 11 oktober 2022   |   20:00 - 23:00   |   Clubhuis
"Managen van de flow van het spel in en om het veld”

Op dinsdag 11 oktober vanaf 20:00u organiseert de Scheidsrechters Commissie de eerste Masterclass Arbitrage van dit jaar. Voor deze avond hebben we wederom Coen van Bunge als gast aanwezig. Coen is met op zijn naam 100+ internationale wedstrijden waaronder de Olympische Spelen, natuurlijk de bron van ervaring die alles weet van arbitrage in de hockeysport.

De avond zal in het teken staan van het managen van wedstrijden. Arbitrage is immers meer dan regelkennis toepassen in het veld. Belang van goede voorbereiding, afspraken, maar ook interactie met de teams, coaches en zelfs publiek, zowel voor als tijdens de wedstrijd zullen langskomen. Ook aan het maken van inschattingen tussen wanneer te laten doorspelen en voordeel te geven en wanneer juist in te grijpen zullen aan de orde komen.

Naast een juiste regelkennis en het toepassen hiervan zijn het juist deze zaken die de flow van een wedstrijd en daarmee het plezier voor spelers, publiek maar ook de scheidsrechter zelf enorm kunnen bepalen.

Voor iedere scheidsrechter die zichzelf verder wil bekwamen in arbitrage binnen onze mooie sport, met in het bijzonder zij die CS+ niveau hebben of hiernaar toe willen groeien, is deze avond eigenlijk een must. Bij deze nodigen we jullie dan ook allen uit aanwezig te zijn. Net als vorige keer hopen we er gezamenlijk een gezellige, leerzame en interactieve avond van te maken.

Inloop vanaf 20:00u.

Namens de Scheidsrechters Commissie
Walter Michiels