CORONAVIRUS UPDATE
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

dinsdag 30 november 2021
Alle uitwedstrijden van dinsdag 30 november 2021 zijn afgelast
18 November

CORONAVIRUS UPDATE

Dit zijn sinds zondag 14 november de nieuwe coronamaatregelen bij HCY:

Basisregels

We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

  • Heb je corona gerelateerde klachten, zoals koorts, griep of verkoudheid? Blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je gevaccineerd bent. Kom pas weer trainen/spelen zodra je de negatieve uitslag hebt ontvangen.
  • Was vaak en goed je handen, juist ook voor en na de training en wedstrijd.
  • Houd 1,5 meter afstand. Ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs of tijdens een bespreking op het veld.

Geen publiek

Toeschouwers mogen niet aanwezig zijn bij de wedstrijden en trainingen. Naast de spelers hebben alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn toegang tot ons sportcomplex. Denk hierbij aan coaches, scheidsrechters, rijouders en noodzakelijke verenigingsfunctionarissen.

Clubhuis

Het horeca gedeelte van het clubhuis blijft open tot 20.00 uur. Wel moet iedereen van achttien jaar en ouder een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen. Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (zoals trainers, coaches, barmedewerkers, scanners) hoeven geen CTB te tonen als ze in functie zijn. Jeugd tot 18 jaar mag het clubhuis zonder CTB betreden. Toegang tot de toiletten en EHBO is mogelijk zonder het CTB te tonen. In het clubhuis en op het terras zijn vaste zitplaatsen.

Uitwedstrijden

Andere clubs hanteren vergelijkbare regels als wij. We vragen iedereen de maatregelen die bij de andere clubs gelden, goed op te volgen. Wanneer personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.

Zaalcompetitie

Voor de zaal geldt nu: CTB is verplicht vanaf 18 jaar voor spelers en begeleiding. Hoe de maatregelen er uit gaan zien tijdens de zaalperiode weten we nog niet. De KNHB is momenteel druk bezig met de voorbereidingen en bekijkt wat de maatregelen betekenen voor het zaalseizoen. Zodra er meer duidelijkheid is, volgt meer informatie hierover.

Handhaving

Ook nu vragen de maatregelen weer veel van ons. We hopen dat we met jullie hulp en de bereidwilligheid van iedereen kunnen blijven hockeyen. Ingeplande (bar of commissaris van de dag) ouders in het weekend worden gevraagd om aan de poort te handhaven op het niet toelaten van publiek en CTB voor clubhuis door middel van een stempel. Doordeweeks vragen we de trainers, coaches en teammanagers zelf om de regels te respecteren en bijvoorbeeld geen publiek toe te laten. Neem hierin verantwoordelijkheid en spreek elkaar hierop aan!