mb1kampioen2014.jpg rijp.jpg image.jpg hagel.jpg jongstejeugdcopy.jpg wkveld.jpg esmeelooijen.jpg veld1.jpg sakemetjb1.jpg terrasmeubilair.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg jongensb1.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG
Handige links
Webcam
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Missie en visie

Welkom bij Hockeyclub Ypenburg, de leukste club van Nederland!

 

HC Ypenburg is een hockeyclub waar kinderen, jongeren en volwassenen met plezier samen kunnen trainen en spelen, op hun eigen niveau. Of het nou prestatiegericht is, of recreatief, het gaat erom dat je door ontwikkeling maximaal plezier beleeft aan de hockeysport.

 

HC Ypenburg wil een sociale, veilige plek bieden waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten, waar mensen zich met elkaar verbonden voelen, in en vanuit de wijk. Een plek waar mensen zich thuis en welkom voelen. Die gastvrijheid uitstraalt en waar mensen met respect, op een sportieve manier met elkaar omgaan. Waar mensen elkaar aanspreken op het handhaven en naleven van gedeelde normen en waarden. Het gaat om meer dan alleen hockey. Feesten, clubavonden, thé dansants, ze dragen bij aan de onderlinge verbondenheid en gezelligheid die de club kenmerken. Ook een sfeervolle inrichting van het clubhuis en terras en het versterken en maximaal uitnutten van het complex met bijvoorbeeld een videotoren en scorebord dragen daar aan bij.

 

HC Ypenburg voelt zich verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en vorming van de jeugd. Op de club ontstaan vriendschappen, leren kinderen om te gaan met verschillen, krijgen ze zelfvertrouwen door successen samen te vieren en leren ze omgaan met tegenslagen en teleurstelling. Oudere jeugd ontwikkelt zich tot voorbeeld voor de jongste jeugd en is betrokken bij hun ontwikkeling in training, coaching en arbitrage. Ook na afronding van de middelbare school blijven jongeren lid en blijven ze graag op de club komen om samen met hun clubvrienden te hockeyen, training te geven en te feesten. En mochten jongeren vanwege hun studie het lidmaatschap opzeggen, dan komen ze later in hun leven terug als senior, trimmer, of veteraan, omdat HC Ypenburg nog steeds hun club is.

 

HC Ypenburg wil zich in de toekomst onderscheiden met een eigen state-of-the-art hockey-academy; kwalitatief hoogwaardige jeugdopleidingen op elk niveau, waarin iedereen zich maximaal kan ontwikkelen in de sport en in teamverband. Dit gaan we realiseren door te investeren in het technisch kader en de begeleiding. We gaan ervoor zorgen dat training goed in te passen is in het drukke leven van scholieren, door bijvoorbeeld trainingstijden te optimaliseren en door in gezonde voeding te voorzien.

 

HC Ypenburg is een club van de wijk. Een club waar de wijk trots op mag zijn. En dat mogen we best actief uitdragen. Door uitingen in lokale media en door het betrekken van lokale politiek kunnen we de waarde van HCY voor Ypenburg onderstrepen. Wij willen bekend staan als een club die mensen in de wijk met elkaar verbindt. Geen zakelijke hoofdklasse-club, maar een club waar iedereen welkom is. Een club waar je thuis komt!