image.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG jongstejeugdcopy.jpg sakemetjb1.jpg esmeelooijen.jpg mb1kampioen2014.jpg rijp.jpg jongensb1.jpg terrasmeubilair.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg veld1.jpg wkveld.jpg hagel.jpg
Handige links
Webcam
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Allemaal - voor een eigen zaal

Blaashal Allemaal - voor een eigen zaal
Spelen in een eigen blaashal… Dat is de droom van iedere hockeyclub.
Voor HCY komt die droom dit jaar een stuk dichterbij!

In aantal deelnemers is Nederland het grootste zaalhockeyland ter wereld! Toch zijn er ieder jaar weer grote problemen bij het vinden van voldoende sportzalen voor trainingen en wedstrijden. Zeker in Zuid-Holland is op dit moment onvoldoende zaalruimte beschikbaar.

De laatste jaren kiezen steeds meer verenigingen voor eigen, tijdelijke accommodatie. Een veel gekozen oplossing is de zogeheten blaashal, een opblaasbare hal die door een kunstmatig verkregen overdruk overeind blijft. Dit seizoen zijn er in Nederland al 21 verenigingen met een blaashal.

De aanschaf van zo’n blaashal is niet goedkoop, maar wel goedkoper dan het bouwen van een permanente sportzaal.

ONS PLAN

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt door de vrijwilligers van het project blaashal. Er zijn (veel) gesprekken gevoerd met onder andere de gemeente, de hockeybond, leveranciers en ervaringsdeskundigen. Er ligt een uitgewerkt plan voor de aanschaf van een eigen ‘blaashal’. Met de actie ‘Allemaal – voor een eigen zaal’ willen wij de komende tijd via een obligatielening een deel van het geld, dat nodig is om deze blaashal te kunnen kopen, bijeenbrengen.

Ja, natuurlijk gaat het bij aanschaf van een blaashal om een forse investering. Een blaashal met twee zaalhockeyvelden, complete verlichting, doelen, balken en meubilair vergt een investering van zo’n €500.000,-. Tegenover deze investering staan inkomsten (verhuur voor competitiewedstrijden) en besparingen omdat minder zaalruimte behoeft te worden gehuurd. Maar ook meer beschikbare trainingsuren, en minder rij-tijd.

Voor zo’n grote investering moeten wij als club aankloppen bij een bank, maar daarnaast er is gekozen om ook een deel van de investering te laten financieren door de leden van HC Ypenburg, in de vorm van een obligatielening.

Tegenover de investering in aanschaf staat de besparing op het huren van zaalruimte én inkomsten uit de verhuur voor competitiewedstrijden van de KNHB. Maar er zijn meer voordelen.

Lekker dichtbij

Voor zaalhockey fiets je niet gewoon naar de club. De sportzalen die wij nu huren liggen verspreid door heel Den Haag. Ouders moeten jeugdleden vaak op verkeerstechnisch ‘moeilijke’ tijden naar sportzalen brengen (en weer halen). Met een eigen blaashal straks dus niet meer tijdens de avondspits dwars door de stad!

Gezelligheid op de club

HC Ypenburg heeft een prachtig complex met een van alle gemakken voorzien clubhuis. Daar gaan wij straks in de wintermaanden veel meer en beter gebruik van maken. Dat geeft een extra stukje gezelligheid op de club op trainingsdagen en tijdens de weekenden als in de hal competitiewedstrijden worden gespeeld.

Lekker trainen

Een eigen hal geeft meer grip op ons trainingsschema: meer vaste dagen en tijden. Ook meer wedstrijden dichtbij huis. En ook nooit meer trainen in gymnastiekzalen die hier eigenlijk niet geschikt voor zijn. Het zijn zaken die bijdragen aan ontwikkeling en spelplezier.

Silvercup

ALLEMAAL. HCY GO-BLIGATIES

Voor de financiering van de blaashal geeft het bestuur een obligatielening uit. Deze financiering zal samen met een bancaire lening en subsidies de blaashal financieren.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Per 1 juni 2019 betaal je een inleg van €2.500,- of een veelvoud van dit bedrag. In de periode 2020-2026 betaalt HC Ypenburg je jaarlijks een vast bedrag (€480) aan rente en aflossing terug. Zo is de lening op 1 juni 2026 volledig afgelost en heb je ook de rente ontvangen. De lening wordt vastgelegd in een notariële akte. Van dit vaste bedrag schenk je jaarlijks minimaal een kwart terug aan HC Ypenburg (€120); 
  • Als deelnemer kan je deze schenking in jouw aangifte inkomstenbelasting jaarlijks aftrekken van je belastbaar inkomen. Je mag natuurlijk meer schenken! 
  • Bij een schenking van 42,5% van de jaarlijkse rente en aflossing krijg je netto je volledige inleg terug, maar geen rente.
  • Een obligatielening levert daarmee drie voordelen op:Voordelen
1. Als deelnemer hou je na de schenking en belastingteruggave een aantrekkelijk rendement van 3,4% over.
2. De vereniging krijgt – door de gedeeltelijke schenking – een rentevrije lening.
3. Samen krijgen wij een prachtige blaashal en spelen wij vanaf volgend seizoen zaalhockey op ons eigen complex!

ALLEMAAL. SCHENKING

HC Ypenburg biedt daarnaast ook de mogelijkheid voor een volledige schenking van de rente en aflossing. Hiervoor kunnen wij, om het laagdrempeliger te maken, een lagere hoofdsom uitgeven. Wij hebben het dan niet over een obligatie maar over een schenking (maar met dezelfde onderliggende structuur als de obligatie). Een schenking van €1.000,- kost je daardoor netto €459,-

ALLEMAAL. TEAM ACTIES

Wil je geen obligatie ‘kopen’, maar wil je de vereniging wel helpen bij de financiering van de blaashal? Organiseer dan met je team, vrienden en/of vriendinnen een leuke actie en haal daarmee een mooi bedrag op. Wil je zelf een donatie doen? Dat kan natuurlijk ook.

ALLEMAAL. DOE JE MEE?

HC Ypenburg zoekt financiering voor een blaashal op een veld. Als u dit formulier invult verplicht u zich tot niets, maar toont u interesse om met een obligatie of schenking de club.

< formulier is in ontwikkeling >