Blog van de voorzitter
12 November

Blog van de voorzitter


Beste HCY vrienden,

Graag neem ik jullie mee in de laatste ontwikkelingen rondom onze club. 

Dat Corona in ons lustrumjaar een belangrijke rol speelt is wel duidelijk, daar hebben we gewoon mee te dealen.
Hoe mooi is het dan om te zien dat HCY-ers op zoek gaan naar mogelijkheden om binnen de  opgelegde kaders te kunnen blijven hockeyen. 
Als we zien dat er op zaterdagen op alle 3 velden een en al plezier is te zien, dan krijg je daar gewoon energie van. Onderling hockeyen is leuk en ook nog eens verbindend. 

Clinics door teams
Het is gaaf om te zien dat sommige teams en trainers clinics geven aan andere teams. Zo zijn onder andere de JA1 en de MC1 een mooi voorbeeld van hoe je, door middel van het geven van looptrainingen en clinics, jezelf, je team en de vereniging op een hoger niveau kunt brengen. 
Ik roep alle teams op om ook een voorbeeldrol te vervullen en op deze manier bij te dragen in plezier en onderlinge verbondenheid. Voor onze 18 plussers is het geven van een clinic gelijk een mooie gelegenheid om actief met hockey bezig te kunnen zijn in deze Corona tijd. Creatief omgaan met de beperkingen zorgt voor mogelijkheden en deze mogelijkheden leiden tot plezier en verdere vereniging! Wil je iets organiseren? Mail dit dan naar [email protected].

Geen zaal of midwinter competitie
Zoals vorige week in onze nieuwsbrief al werd aangekondigd zal er dit jaar helaas geen zaalcompetitie zijn. Ook door de midwintercompetitie is door de KNHB inmiddels een streep gezet. Het is de bedoeling, uiteraard afhankelijk van de Corona ontwikkelingen, dat de ‘reguliere’ competities in januari weer worden voortgezet. Daar kijken we natuurlijk reikhalzend naar uit. 

Jongste Jeugd
Er komt zeer waarschijnlijk een extra 2e jaars F team, de MF5. Hiervoor zijn meisjes aan het proef trainen, een nieuw team is bijna compleet. Goed nieuws dus! 
De 1e jaars F zijn begonnen met de onderlinge wedstrijden op zondagochtend. De overige JJ teams spelen een onderlinge ‘competitie’ op zaterdagochtend, waarbij jongens ook tegen meisjes spelen. Daarnaast heeft de JJ commissie vanaf de stoomboot bericht gekregen dat er voor de jongste jeugd op woensdag 2 december een speciale training wordt georganiseerd met bezoek van enkele Pieten.

Clubhuis 2.0 bijna klaar!
Dat ieder nadeel zijn voordeel heeft in Coronatijd heeft onze kluscommissie aangetoond. 
Met veel dank aan de klussers kunnen we melden dat Clubhuis 2.0 in de afgelopen periode aardige stappen heeft kunnen maken.  Zo is definitieve verlichting opgehangen en is de bar netjes bekleed. Komende weekenden zal er nog wel wat geklust worden maar het einde is in zicht! Zo kunnen we straks in stijl gaan genieten van de derde helft.  Iets wat essentieel is voor de totale hockeybeleving. 

Wie wordt onze nieuwe voorzitter in 2021?…
Bij ons aantreden hebben we als bestuur de wens uitgesproken om te gaan werken met een schema van aftreden. Dit om te voorkomen dat we ineens te maken krijgen met een volledige bestuurswissel. Bestuurlijke continuïteit is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde club. 
Intern heb ik aangegeven dat ik mijn rol als voorzitter bij de ALV van mei of juni 2021 wil doorgeven aan mijn nog te kiezen opvolger. Dat heeft twee redenen. 

Ten eerste zijn er bij mij (positieve) zakelijke ontwikkelingen waardoor ik keuzes zal moeten maken. Hierdoor blijft er voor mij onvoldoende tijd over om de voorzittersrol op een manier te kunnen bekleden waar ik mij goed bij voel. 
Ten tweede omdat dit ook past binnen onze ambitie om te werken met een schema van aftreden en het bewaken van bestuurlijke continuïteit.

Het is de bedoeling om eerst (tot de ALV van oktober 2021) de nieuwe voorzitter te begeleiden in zijn/haar nieuwe rol, net zoals Jean Olthof mij destijds heeft begeleid. In ALV van oktober 2021 zal ik dan officieel uit het bestuur treden. 

Tegen mijn toekomstig opvolger (m/v) wil ik alvast het volgende meegeven. Natuurlijk kost het besturen van een vereniging behoorlijk wat tijd, maar de voldoening is minstens net zo groot. Zeker als je terecht komt in een bestuur met een goede onderlinge sfeer en waarin je heel goed met elkaar kunt samenwerken. Een bestuur dat tussen de leden staat, wil verenigen en waarbij hockey op de eerste plaats staat.

Ben jij een verbinder, heb je bestuurlijke ambities cq. ervaring en sta je achter onze kernwaarden? En ben je bereid om met ziel en zaligheid samen met de collega’s uit het bestuur te werken aan de verdere ontwikkeling van onze vereniging in de rol van voorzitter? 
Stuur dan een mail naar [email protected]

We hopen jullie in ieder geval weer snel te kunnen begroeten op onze club!

Hartelijke en sportieve groeten,

Milco de Frel 
Voorzitter HC Ypenburg