YpaCamp 2020 verslag
Ev 18 Augustus

YpaCamp 2020 verslagZondag 19 juli:
Er moest nog een aantal dingen gebeuren om YpaCamp 2020 tot een succes te brengen. In het begin van de dag had de organisatie zich in twee groepen opgesplitst. De ene groep ging het springkussen ophalen en de andere groep gingen de laatste boodschappen doen. Nadat op HCY de auto’s waren uitgeladen en het springkussen op het oefenveldje klaar lag, werd ondertussen nog een oefenwedstrijd gespeeld door dames 1. Vervolgens werd er geluncht en zijn we nog langs een aantal winkels gereden voor de laatste spullen. 

Toen we weer op HCY waren kwam rond half 4 de Jumbo al snel met een busje met de boodschappen voor de komende 3 dagen. Na al het sjouwen van de boodschappen kwamen langzaam de begeleiders binnen druppelen. Terwijl de organisatie de laatste dingen nog even gingen regelen, waren de begeleiders druk bezig met het clubhuis om te bouwen tot YpaCamp! Vervolgens hebben we met z’n allen wat gegeten en de dag afgesloten met wat drankjes om daarna op tijd naar bed te gaan. 

Maandag 20 juli:
Maandag was het dan eindelijk zo ver, het begin van YpaCamp. De kinderen kwamen aan en gekregen hun groepje en begeleider toegewezen.Dit werd gevolgd door een voorstelrondje van alle begeleiders, waarna de kinderen een gezamenlijke warming-up deden. Toen was het tijd voor de eerste ronde met oefeningen. Na al deze inspanningen en indrukken was iedereen toe aan een limo-break. Het was perfect hockeyweer dus na een snelle insmeerronde werden de oefeningen snel hervat. 
De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten was de lunch aangebroken. Daarna  werd het lange-tongenspel gespeeld.Hierbij moest ieder groepje het kind met bijvoorbeeld de langste tong naar voren sturen waarna de uiteindelijke winnaar werd gekozen door de jury. Een heerlijk broodje knak was na al deze opwinding dan ook zeker niet verkeerd en nadat iedereen weer  een beetje was bijgekomen was het alweer tijd voor de eerste competitieronde. Alle groepjes streden 3 dagen lang voor de felbegeerde eerste prijs en vandaag kon er meteen een goede start worden gemaakt. 
De eerste dag vloog voorbij en uitgeput van al het (hockey)plezier keerden alle kinderen terug naar huis om weer nieuwe energie op te doen voor dag 2.

Dinsdag 21 juli:
Dinsdag kenden wij de kinderen wat beter en zij ons ook, waardoor de dag een stuk soepeler verliep. Het was weer een superzonnige dag met een heerlijke temperatuur om in te hockeyen. De oefeningen bestonden uit allemaal leuke spelletjes en verschillende wedstrijdvormen. 
De oefeningen werden opgevolgd door een klein tussendoortje en wat vrije tijd die volop benut werd in het clubhuis met TikTok-dansjes, op het hockeyveld en op het springkussen. Hierna volgden de laatste oefeningen en de lunch. 
Na de lunch was het tijd voor de toernooirondes waarbij er bij de oudste kinderen heel leuk werd overgepast en het daardoor heel spannend was.  De jongere kinderen genoten vooral van het achter de bal aanrennen. 
Hierna volgde de warme snack en wat moppen tappen. Vervolgens was het tijd voor de spellen, de oudsten speelden levend cluedo en de jongsten speelden het pollepelspel. Na een goed uur concentreren, waarin iedereen zo goed mogelijk zijnbest deed, mocht iedereen zijn zwemkleding aandoen, want het was tijd voor het eerste watergevecht. De sproeiers gingen aan en verder bestond het watergevecht vooral uit met z’n allen op de leiding.

Woensdag 22 juli:
Vandaag was de laatste dag van het YpaCamp 2020.. om het leuk af te sluiten haddenwe een thema dag bedacht met als thema "vakantie”. Ieder kind kwam in zomerse kleding naar de club en het zag er allemaal erg vrolijk uit! Zelf hadden wij als organisatie het clubhuis versierdmet slingers en ballonnen om het vakantie gevoel nog beter over te brengen. 
De kinderen gingen weer gezellig met de begeleiders mee richting de oefeningen. Zoals de dagen ervoor kregen de kinderen een lekker tussendoortje. Doordat het vandaag warmer was dan de vorige 2 dagen hebben we de trainingen ingekort en gingen de kinderen na het tussendoortje verder met de laatste wedstrijden. 
Na de lunch werden de kinderen in 2 groepen verdeeld. De jongere groep en de oudere groep. De jongere groep gingen het levend ganzenbord spel spelen terwijl de oudere groep een extra training kreeg van een paar begeleiders. Ze leerden onder andere hoe ze een bal goed moeten slaan, hoe de backhand nou precies werkt en super handige en leuke trucjes om te gebruiken tijdens een wedstrijd. Na de extra training en het spel was er binnen een verassing voor alle kinderen. De tafels waren bedekt met zilverfolie en daarop lagen heerlijke,warme frietjes te wachten. De kinderen hebben heerlijk gegeten en na het eten mochten ze lekker van het warme weer genieten en hebben ze watergevechten gehouden, zijn ze gaan rondrennen onder de sproeiers en gebruikten ze de dug-out als sauna 😉.

Al met al hebben wij als organisatie een super leuk kamp gehad en zijn wij erg enthousiast over het eindresultaat!!!

Je kunt alle foto's via deze link bekijken!

Wij hopen veel kinderen weer terug te zien op het YpaCamp 2021!