Dames 1 heeft een goede start na de winterstop!
Se 10 Maart

Met als doelstelling handhaving in de tweede klasse, begonnen de dames afgelopen zondag enthousiast aan de 2e seizoenshelft. Ze speelden op deze stormachtige dag thuis tegen Etten-leur D1, de nummer 3 van de ranglijst. In september werd bij de start van het seizoen in de uitwedstrijd nog met 5-0 verloren van Etten-leur. Dat was na de promotie van vorig jaar een koude douche bij hun eerste kennismaking met de tweede klasse. Gelukkig wisten ze zich goed te herstellen en pakten ze steeds meer punten in de competitie. Deze week lieten ze opnieuw zien dat ze een ploeg zijn om rekening mee te houden.

Op eigen veld zetten ze ondanks de harde wind een prima partij neer. Ook een onderbreking om het weggewaaide goal weer op zijn plek te schuiven, haalde hen niet uit hun focus. Ze werkten goed samen als team en zetten constant druk op de tegenstander. Dit werd beloond met een 2-1 overwinning. De doelpunten van HCY werden gescoord in de 33e minuut door Juul Kooloos en in de 51e minuut door Esmée Looijen vanuit een strafcorner.

Vrouw van de wedstrijd was Amber Meijer, die de verdediging in de cirkel goed neerzette en als laatste vrouw een belangrijke bijdrage had aan deze overwinning.

Ook een heuglijk feit was de rentrée van Marloes de Jager die na 2 jaar blessureleed eindelijk weer haar eerste competitiewedstrijd kon spelen.

Volgende week volgt eerst een uitwedstrijd tegen Gouda D1 en op 24 maart spelen de dames weer thuis om 12:45 uur. Ditmaal tegen Forescate D1.
Kom gezellig langs om ze aan te moedigen!!!