Mini van de week: Valentijn Nooijen (JE3)
Jo 21 November

Zondag 18 november is het dan zover: Valentijn mag zich om 13:00 uur als mini van de week melden bij Heren 1.

Bas heet hem welkom en stelt Valentijn voor aan alle spelers van het team. Valentijn gaat mee naar de voorbespreking. Daarna start een goede warming up en dat is geen overbodige luxe bij een temperatuur van een graad of 5. Valentijn doet volop mee en doet goed zijn best om de keeper in te spelen.

Als de wedstrijd begint, neemt Valentijn de afslag en mag hij proberen te scoren tegen Heren 1 van AHC IJburg. De wedstrijd komt wat moeizaam op gang, maar bij rust staat HCY voor met 2-0. Valentijn wordt gevraagd om zich bij het team te voegen voor de bespreking in de rust en luistert aandachtig naar de coach, die niet helemaal tevreden is over het spelverloop. Het team krijgt de opdracht om met hun belangrijkste skill aan de slag te gaan: ‘concentratie’. Op die manier moet het team controle op het spel zien te krijgen.

De tweede helft is nog maar net op gang en ineens is daar een tegendoelpunt van IJburg en staat het 2-1! Dan komt HCY in een flow en scoort 3 doelpunten; met één goal tussen de benen van de keeper door! Daarmee staat er aan het eind van de wedstrijd een mooie 5-1 op het scorebord voor HCY.

Na afloop van de nabespreking gaat Valentijn mee naar de kantine, waar hij een mooie verrassing in ontvangst neemt: een shirt waarop alle teamleden hun naam hebben gezet en wordt afscheid genomen.

Valentijn kijkt terug op een heel leuke ervaring en bedankt hierbij de spelers en coach van Heren 1 nogmaals voor de leuke ontvangst en de manier waarop hij van het begin tot het eind bij de wedstrijd is betrokken.